För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Julens tv-höjdpunkter

Under jul och nyår fylls tablåerna med godbitar som storfilmer, specialavsnitt, seriemaraton och julkonserter. Vi har samlat några av de bästa tv-, play- och hyrfilmshöjdpunkterna i TiVo i en fullspäckad guide med något sevärt för varje dag. Från årets julkalender till Ivanhoe. Trevligt tittande!

Under jul och nyår fylls tablåerna med godbitar som storfilmer, specialavsnitt, seriemaraton och julkonserter. Vi har samlat några av de bästa tv-, play- och hyrfilmshöjdpunkterna i TiVo i en fullspäckad guide med något sevärt för varje dag. Från årets julkalender till Ivanhoe. Trevligt tittande!

1 december

Barnens jul - Tusen år till julafton

När uppfanns pruttkudden? Hur var det äta sig mätt på inälvor? Och hur var det som barn att arbeta i en gruva på 1500-talet eller att bo i ett kollektiv på 1970-talet? I årets julkalender tar Erik Haag och Lotta Lundgren med oss på en resa i historien från vikingatiden till i dag.

*Visas varje dag på SVT1 och Barnkanalen med start tisdag 1 december kl 07.15. *

2 december

Den stora nötkuppen

Hyrfilmen "Den stora nötkuppen" handlar om den själviske ekorren Charlie som råkar spränga parkens vinterförråd med mat och blir förvisad till stadens tuffa gator. I sin kamp för överlevnad stöter han på en nötbutik till bredden fylld med djurens favoritgodis. Charlie börjar formulera en plan för hur han ska kunna lägga rabarber på hela nötskatten för att på så vis rädda både sitt eget skinn och vännerna i parken.

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo.

3 december

Jul med Ernst

run4-contentplus-julmedernst-tv4hd-heminredningochrenovering-matlagning-noje-data
TV4:s egen julexpert Ernst Kirchsteiger julpyntar, lagar mat och ger tips på allt som hör julen till i tre avsnitt. Ernst är tillbaka på Nymansgården som han återställde i somras. Han ska nu klä och smycka gården i julig vinterskrud i en traditionell svensk anda. Till gården hör förutom mangårdsbyggnaden även ett lofthus, ett stall, en lada, en stenruin och en ny paviljong.

Visas torsdagar 20.00 i TV4 med start 3 december.

Sommaren är kort

Tittarna får följa Tomas Ledin och träffa hans artistkollegor när de spelar tillsammans och diskuterar livet ur ett personligt perspektiv. Medverkar gör bland annat Lena Philipsson, Lisa Ekdahl, Timbuktu och Jill Johnson.

Visas torsdagar 21.00 i TV4 med start 3 december.

4 december

Unbroken

Filmen "Unbroken" handlar om den olympiska friidrottaren Louis som mitt under andra världskriget tar värvning. Då hans plan nödlandar hamnar han i ett japanskt fångläger och kampen för överlevnad tar vid. Louis Zamperinis livshistoria blir till en fängslande film.

Filmen hittar du i Play-tjänsten Viasat Film i TiVo.

5 december

Star Wars: Attack of the Clones

Galaxen har genomgått stora förändringar det senaste decenniet och en separatiströrelse som omfattar hundratals planeter hotar att förgöra den. För att tackla detta växande hot ger Palpatine sitt godkännande för att sätta samman en armé.

Filmen visas på Kanal 5 kl 20.00 den 5 december.

6 december

Mission: Impossible - Rogue Nation

Ethan och hans team står inför sitt svåraste uppdrag hittills: att utrota Syndikatet, en internationell kriminell och mycket rutinerad organisation vars mål är att förgöra IMF. När Ethan Hunt och elitteamet stängs av, måste de stoppa det livsfarliga nätverket av före detta CIA-agenter. Ethan tvingas samarbeta med en mystisk agent för att lyckas med det till synes omöjliga uppdraget.

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo.

7 december

Southpaw

Billy Hope är regerande mästare i lätt tungvikt. Men en dag inträffar en tragisk händelse som får Billys liv att rasa samman. Från att ha varit på topp, både i och utanför ringen, förlorar han allt och går in i en tjock dimma av sorg, alkohol och droger. Billys nedåtspiral blir allt värre, tills den före detta boxaren Tick försöker få honom på rätt köl igen, och tvingar Billy att möta sina demoner.

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo.

Lip Sync Battle

lipsyncbattl-data
Det oerhört populära segmentet i "The Tonight Show med Jimmy Fallon" där låtsas-sjungande kändisar tävlar har nu blivit ett eget tv-program. "Lip Sync Battle" samlar några av de största artisterna som Anna Kendrick, Dwayne Johnson, Emily Blunt, Anne Hathaway, Justin Bieber, Jennifer Lopez, Terrence Howard för att se vem som är bäst på att mima valfria låtar. Artisten LL Cool J programleder och modellen Chrissy Teigen kommenterar.

Visas måndag - lördag kl 22.15 på Comedy Central med start den 7 december.

8 december

Real Madrid - Malmö FF, Champions League

I gruppspelets sista omgång åker Malmö FF till Spanien för att möta Real Madrid på Santiago Bernabéu-stadion i något som kan vara världens svåraste bortamatch. Fortfarande lever hoppet om gruppens tredjeplats, men det krävs absoluta toppinsatser av skåningarna om de ska lyckas rubba Cristiano Ronaldo, Gareth Bale och de andra storstjärnorna.

Visas på TV3 kl 20.45 den 8 december.

9 december

Fantastic Four

Historien tar här sin början när fyra unga outsiders råkar ut för en olycka som leder till att deras kroppar drastiskt förändras. Teamet måste nu samarbeta och lära sig använda sina nyvunna förmågor för att tillsammans försöka rädda mänskligheten.Fantastic Four är Marvels första superhjälte-team någonsin och de är nu tillbaka i en nyskapande reboot.

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo.

10 december

Nobel 2015

Nobelpriset är en världshändelse varje år. Här får du allt det bästa från Nobeldagen med Nobelbanketten, pristagarna och prisutdelningen.

*Visas på SVT2 den 10 december.

Sändningstider:
Kl 12.50 i SVT2 sänds fredsprisutdelningen.
Kl 16.25 i SVT2 börjar den svenska prisutdelningen.
Kl 18.00 i SVT2 sänds Nobelstudion.
Kl 19.00 i SVT2 sänds Banketten och fortsätter sedan kl 20.00 i SVT1.*

11 december

Diggiloo 2015

TV4 visar det bästa ur sommarens stora familjeshow som bjuder på humor, rock, schlager och pop. Medverkande artister är bland andra Björn Kjellman, Jessica Andersson, Andreas Johnson, Charlotte Perrelli och Hanna Hedlund.

Visas på TV4 kl 20.00 den 11 december.

Insidan ut

insidan540-data
Jennys familj flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra styrs Jenny av sina känslor - Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Jennys hjärna, och just nu kämpar de med anpassningen till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola – det blir lite mycket på en gång och tumult utbryter i Huvudkontoret.

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo. (Premiär den 7 december).

12 december

Så mycket bättre, återträffen

Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, Andreas Kleerup, Ison och Fille, Sven-Bertil Taube, Jenny Berggren och Miriam Bryant träffas igen för att umgås, minnas, prata om och blicka tillbaka på årets höjdpunkter.

Visas på TV4 kl 20.00 den 12 december.

13 december

Luciafirande

Traditionellt och stämningsfullt luciafirande från Växjö domkyrka med såväl traditionella lucia- och julsånger som modernare julmelodier. Charlotte Perrelli är gästartist.

Visas på TV4 kl 07.00 den 13 december.

14 december

Jag är Ingrid

Sjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman var en av Hollywoods starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som Casablanca (1942) och Höstsonaten (1978). 2015 skulle hon ha fyllt 100 år. Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella föreslår att han ska "göra en film om mamma". Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor, och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder. Resultatet är ett personligt och fängslande porträtt som avslöjar en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv.

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo.

15 december

Fingersmith

En BBC-filmatisering baserad på Sarah Waters världsberömda bestseller. Den bräckliga aristokraten Maud Lilly och tjänsteflickan Sue – två kvinnor från vitt skilda världar – möts under mystiska omständigheter och visar sig ha betydligt mer gemensamt än en intensiv längtan efter ett annat liv. De färgstarka miljöerna skiftar från de fina salongerna till Londons mörka labyrint av gränder, i denna mustiga BBC-filmatisering.

Hela säsong 1 hittar du i Play-tjänsten Cirkus i TiVo.

16 december

Bonde söker fru-final

I kulmen på den spännande bondesäsongen gör årets bönder sitt sista och avgörande val.

Visas på TV4 kl 20.00 den 16 december.

17 december

Prisägarna

Hur mycket slösar svenska folket bort på onödigheter och lyx? Att skaffa barn är en vinstlott på de allra flesta sätt, men hur mycket kostar det i slutänden för föräldrarna och samhället? I Prisjägarna zoomar nu Patrick Grimlund och Magnus Hedberg ut från privatekonomin i Lyxfällan och granskar vad olika företeelser faktiskt kostar oss i samhället.

Visas på TV3 kl 20.00 den 17 december.

18 december

Tjuvarnas jul: trollkarlens dotter

Denna härliga familjefilm bygger vidare på den älskade julkalendern. Charlie bor nu med Kurre och Gerda. Men när de ska få ett eget barn känner hon sig undanskuffad. Vilken tur då att hennes far, den store trollkarlen, dyker upp.

Filmen hittar du i Play-tjänsten Viasat Film i TiVo.

Fifty Shades of Grey

När den blyga studenten Anastasia möter miljadären Christian Grey förändras allt. Attraktionen är fullständig. Men han har svårt att visa känslor. Istället inleder de en rent sexuell relation – helt kontrollerad av honom.

Filmen hittar du i Play-tjänsten Viasat Film i TiVo.

19 december

Helkväll i hörnan

David Hellenius tar med tittarna på en resa genom TV4:s 25-åriga tv-historia med klipp och gäster. Tv-tittarna har under en månad kunnat rösta på tidernas bästa program i TV4 och i programmet avslöjas vilket program som fått flest röster.

Visas på TV4 kl 20.00 den 19 december.

Så ock på jorden

Livet går vidare för människorna i den lilla norrländska byn Ljusåker efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, lämnat dem. Kvar finns hans livs kärlek Lena (Frida Hallgren), som väntar hans barn. Lena älskar egentligen svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå ja till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan. Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt provocerande för etablissemanget och vänner av ordning.

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo.

20 december

Säsongsavslutning av Solsidan

Anna möter en jobbig granne som får henne att vilja lämna Solsidan och flytta till Södermalm. För där är folk mycket skönare, menar Anna. Alex stretar emot men Anna ger sig inte. Fredde ger Alex ett råd som får oanade konsekvenser.

Visas på TV4 kl 20.00 den 20 december.

21 december

Bonde söker fru 10 år – jubileumsprogram

I programmet samlas ett härligt gäng bönder från tidigare säsonger och deras familjer för ett stort firande som hålls på Sundbyholms slott utanför Eskilstuna. Programledaren Linda Lindorff bjuder på många godbitar från tidigare säsonger och det blir flera kära återseenden.

Visas på TV4 kl 20.00 den 21 december.

Kingsman, The secret service

Baserad på Mark Millars serieroman om den erfarne brittiske gentlemannaspionen Harry Hart som rekryterar Eggsy Unwing, en ung småkriminell kille med stor potential, till sitt stenhårda träningsprogram för blivande agenter. Eggsys liv genomgår en fullständig förändring, och samtidigt dyker det upp ett hot mot världen när en psykopatisk miljardär planerar att utplåna mänskligheten på sitt eget udda vis…

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo.

22 december

Äntligen hemma – julspecial

Gänget från Äntligen hemma samlas och bjuder på julinspiration med hög mysfaktor. Likt i tomtens verkstad är julstudion fylld med roliga idéer och tillsammans delar de med sig av smarta tricks för att skapa härlig julstämning i hemmet.

Visas på TV4 kl 20.00 den 22 december.

Storage Wars Christmas Special

Följ med köparna i Storage Wars i det här speciella jullovsavsnittet. Köparna blir presentgivare när de åker hem till Dan och Laura för att leka en julklappslek. Trots att intäkterna går till välgörenhet så kan de verkligen inte lägga tävlingsinstinkten åt sidan. Vem ska vinna? Vem ska försvinna? Och viktigast av allt - vem kan egentligen texten till julsångerna?

Visas på History Channel kl 21.00 den 22 december.

23 december

Bingolottos uppesittarkväll

I Bingolottos traditionella uppesittarkväll bjuder Ingvar Oldsberg in tittarna till en kväll med julstämning, rimstuga, musik och massor av drömvinster. För underhållningen står Carl Jan Granqvist, Lotta Bromé, Robert Wells feat. Vocalettes & The Rhapsody In Snow Orchestra, Petra Marklund, Peter Jöback och Cookies ’N’ Beans, Just D, Måns Zelmerlöw, Lotta Engberg med flera.

Visas på TV4 kl 19.30 den 23 december.

Parneviks Jul - uppesittarkväll direkt från Florida

parneviksuppsittar-data
I Parneviks jul bjuds vi på en ovanlig uppesittarkväll från soliga Florida. När Parneviks firar jul är det precis så stort och glittrigt som vi förväntar oss. Julgranen köps ofta in långt innan dopparedagen för att inte någon annan ska hinna köpa det finaste trädet. Sen blir det pyssel och pynt med barnen för att fylla huset i Jupiter med äkta julstämning trots att Florida är beläget långt från midvinternatt och vit jul. I Parneviks jul klättrar vi ner genom skorstenen och deltar när familjen pysslar och förbereder sig för julen. Det blir julklappar i form av tillbakablickar på året som gått och vi får se unika bilder från familjens sommarfirande hemma i Sverige.

Visas på TV3 kl 21.00 den 23 december.

Trassel

Kungarikets mest eftersökta (och charmiga) tjuv, Flynn Rider, träffar av en slump den blonda tonåringen Rapunzel som har livslångt utegångsförbud och är fast i ett högt torn. Mötet är början på ett hårresande äventyr som innehåller en snabb polishäst, en överbeskyddande kameleont och ett läskigt gäng banditer.

Visas på Disney Channel kl 14.00 den 23 december.

24 december

O, helga natt

På julafton leder Gry Forssell O, helga natt, en stämningsfull konsert från Örebro som i år gästas av bland andra operatenoren Rickard Söderberg, Lill-Babs och Martin Stenmarck.

Visas på TV4 kl 20.00 den 24 december.

Tomten är far till alla barnen

Den här svarta komedin - om en julafton som spårar ur rejält - är en riktig TV4-julklassiker! I rollistan syns Peter Haber, Katarina Ewerlöf, Anders Ekborg och Dan Ekborg.

Visas på TV4 kl 21.00 den 24 december.

Kalle Anka och hans vänner önskar god jul

Strax innan klockan 15.00 den 24 december tänder Gina Dirawi ljuset i tv-rutan som traditionen bjuder och presenterar Kalle Anka och hans vänner. Inslagen från Tomtens verkstad, Kalle i djungeln, Snövit och de sju dvärgarna och Ferdinand är lika traditionsviktigt som sill på julafton.

Visas på SVT1 kl 15.00 den 24 december.

25 december

Reprisstart av Into the Badlands, Versailles, Gåsmamman och Halvvägs till Himlen III

badlands-data
Med start den 25/12 repriseras de nya storserierna varje dag på C More Series enligt nedan tablåtider. Ett bra tillfälle att kolla ikapp säsongerna! Givetvis hittar du även serierna i C Mores playtjänst i Play & Film i din TiVo där du kan se dem när du vill.

Visas varje dag på C More Series med start den 25 december:
Kl 20.00 - Halvvägs till himlen III (dubbelavsnitt)
Kl 21.00 - Gåsmamman
Kl 22.00 - Versailles
Kl 23.00 - Into the Badlands

Joe Laberos magiska värld

Tittarna får träffa Joe Labero under arbetet med succéföreställningarna Inferno som spelades för fulla hus på the Theatre i Göteborg hösten 2014 och Labero på Raffles 2015.

Visas på TV4 kl 20.00 den 25 december.

Astrid Lindgrens Jul

Följ med till Astrid Lindgrens jul. SF Anytime har samlat julepisoder från åtta av Astrid Lindgrens kända filmer. Du får njuta av en sagolik vinter och julstämning; Pippi som får en spännande julklapp av Tommy och Annika, Lotta på Bråkmakargatan som jagar julgran, Ronja som möter rumpnissar och Emil som ordnar det stora tabberaset i Katthult.

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo.

Avengers: Age of Ultron

När Tony Stark (Robert Downey Jr.) aktiverar ett fredsbevarande program, går saker och ting fruktansvärt snett, vilket leder till att han själv, Thor (Chris Hemsworth), Hulken (Mark Ruffalo) och resten av Avengers måste samlas åter. Världens öde hänger i en skör tråd, och gänget utsätts för det ultimata testet när de måste bekämpa Ultron, en teknologisk terror som har gett sig sjutton på att människan ska utrotas. På vägen träffar de även två mystiska nykomlingar, Peitro och Wanda Maximoff.

Visas på Viasat Film Premiere kl 23.20 den 25 december.

26 december

Stjärnorna på slottet

För tionde året sänder SVT ”Stjärnorna på slottet”. I år med Stefan Sauk, Amanda Ooms, Claire Wikholm, Morgan Alling och Marika Lagercrantz. I säsongen blandas aktiviteter som clowneri, karate och helikopterflygning med öppenhjärtliga samtal om svåra minnen under uppväxten. Det blir också en hel del heta diskussioner och starka känslor.

Visas på SVT1 med start kl 20.00 den 26 december (fem avsnitt).

27 december

Historien om Solsidan

Tittarna får hänga med bakom kulisserna och det bjuds på intervjuer med skaparna, skådespelarna, klassiska scener, roliga anekdoter och en mängd bloopers samt mängder med exklusivt material som aldrig tidigare visats.

Visas på TV4 kl 20.00 den 27 december.

Tomtetass och jakten på julen

Julnissen med den magiska kristallen tappar minnet och försvinner någonstans i New York. För att alla barnen ska få uppleva julen även detta år, måste julnissens nya hundvalp ge sig ut på äventyr för att hitta sin bortkomne husse!

Visas på Disney Channel kl 11.30 den 27 december.

28 december

Felix stör en ingenjör

Felix Herngren besöker svenska framgångsrika ingenjörer i utlandet och får följa med dem till jobbet. Han får testa spännande och innovativa tekniska konstruktioner och får en inblick i hur det är att jobba och bo utomlands.

Visas på TV4 kl 19.30 den 28 december.

29 december

How to get away with murder

Den mästerliga brottmålsadvokaten och juridikprofessorn Annalise Keating och fem av hennes studenter blir indragna i ett skruvat mordfall.

Hela säsong 1 hittar du i playtjänsten ABC Studios i TiVo.

30 december

Pixels

När utomjordingar misstolkar videoklipp från klassiska arkadspel som krigsförklaringar, börjar de anfalla Jorden, med taktik hämtad från samma spel. För att rädda världen kontaktar president Will Cooper (Kevin James) sin barndomsvän, den förre arkadmästaren Sam Brenner (Adam Sandler). Under hans ledning får ett team av arkadnördar (Peter Dinklage och Josh Gad) i uppdrag att ta kampen mot utomjordingarna.

Du kan hyra filmen i Play & Film i TiVo.

31 december

Bingolottos nyårskväll

Ingvar Oldsberg bjuder på en sprakande, festlig och vinstspäckad bingokväll, direkt från Göteborg.

Visas på TV4 kl 20.00 den 31 december.

Tolvslaget på Skansen

På nyårsafton rings det nya året in från Skansen. På Sollidenscenen samlas artister och musiker och året avslutas med den klassiska Tennyson-dikten ”Nyårsklockan”, som i år läses av Malena Ernman. Programledare är Micke Leijnegard.

Visas i SVT1 kl 23.30 den 31 december.

1 januari

Agnetas nyårskarameller

Agneta Sjödin har letat sig fram genom korridorerna i TV4-huset ända ner till TV4:s arkiv där hon plockat fram de roligaste, dråpligaste och mest minnesvärda klippen från 2015. Tillsammans med inbjudna gäster, kända ansikten, sportkommentatorer och programledare blickar hon tillbaka på året som gått. Dessutom uppträder vinnaren av Idol 2015.

Visas på TV4 kl 20.00 den 1 januari.

Ivanhoe

ivanhoe-data
Filmklassikern från 1982 som blivit tradition att se på nyårsdagen. Wilfred af Ivanhoe (Anthony Andrews) är en ung riddare i 1100-talets England. Vid sin återkomst från kung Rickard Lejonhjärtas (Julian Glover) korståg finner Ivanhoe sitt moderland i nöd. Rickards bror Prince John (Ronald Pickup) och hans följeslagare har enväldigt tagit över makten och missbrukar sina nyvunna privilegier. En annan tråkig överraskning väntar Ivanhoe: Hans stora kärlek, Lady Rowena (Lysette Anthony), ska gifta sig med en annan man.
Fast besluten att återuprätta ordning i landet beger sig Ivanhoe för att återta tronen till dess rättmätige ägare: Kung Rickard. På sin väg får han hjälp av juden Isaac av York (James Mason) och hans dotter Rebecca (Olivia Hussey).

Visas på TV3 kl 15.20 den 1 januari.

Äntligen – dags för alpina världscupen

21 oktober 2016

Ett tydligt tecken på att vintern närmar sig är att vintersporternas världscuper drar igång. I helgen 22-23 oktober är det äntligen dags för alpina tävlingar i världsklass igen.

Läs mer

Wicked City – rock’n roll, fester och mord

20 oktober 2016

Allt är inte glitter och glamour kring Sunset Strip i Hollywood. En seriemördare går lös och två polisinspektörer utreder det tuffaste fallet i deras karriärer.

Läs mer

Mest sedda hyrfilmerna i Play & Film

18 oktober 2016

Är du filmsugen men har svårt att bestämma dig för vad du ska se? Här får du tips och kan läsa mer om hyrfilmerna som toppar listan i Play & Film just nu.

Läs mer

Nu är NHL-säsongen här

14 oktober 2016

Du har väl inte missat att hockeysäsongen har börjat på andra sidan Atlanten? Världens bästa hockeyspelare kommer mötas i mängder av sevärda matcher de närmaste månaderna.

Läs mer
Visa fler nyheter