Premiär för kritikerrosade Sameblod i Play & Film

Nu har du chans att se årets mest uppmärksammade svenska film i Play & Film i TiVo och uppleva utmaningarna för en ung samisk tjej på 1930-talet.

Elle Marja, en ung samisk tjej från ett renskötarhem, utsätts för 30-talets rasism med kolttvång och rasbiologiska undersökningar och väljer till slut att rymma från sin samiska internatskola och ”bli svensk”. Men i kampen för att få status och bli en riktig svensk så tvingas hon bryta banden med sin familj och förneka den kultur hon vuxit upp i.

Sameblod är regisserad av Amanda Kernell och har hyllats internationellt med många positiva recensioner. Filmen utsågs till "Bästa europeiska film" under filmfestivalen i Venedig 2016, vann Juryns stora pris vid Seattles filmfestival 2017 och prisades även vid Göteborgs filmfestival 2017.

Så ser du Sameblod

Du hittar filmen i temat "Premiärer" under Film i Play & Film i TiVo. Det är enkelt att hyra film i TiVo! Allt går att göra direkt med fjärrkontrollen och kostnaden debiteras på nästkommande faktura. När du hyrt filmen är den tillgänglig i 48 timmar.