Ladda upp inför fotbolls-vm med History

14 juni startar den absoluta höjdpunkten för alla fotbollsälskare - VM. Redan nu kan du ladda upp med ett gäng intressanta dokumentärer på HISTORY!

Den 28 maj springer HISTORY ut på den gröna planen som upptakt till världsmästerskapen i fotboll i Ryssland med en lång rad helt nya, exklusiva egenproducerade dokumentärer och kortfilmer, i kombination med unika filmer från FIFA:s arkiv. Eller vad sägs om följande godbitar:

Football's Greatest Moments

Run55 ContentMax Footballs greatest moments History finns inte i trid än Johan

Vi går på djupet med några av de största ögonblicken i fotbollshistorien från 1970 till 2014 och några av sportens största hjältar. Fotboll handlar om passion och har genom åren samlat nationer runt den gröna planen. I fem spännande dokumentärer går vi på jakt i arkiven efter de största segrarna, de bittraste besvikelserna och de mest oförglömliga ögonblicken!

Football's Greatest Moments startar 28 maj och sänds vardagar 21.00

FIFA World Cup™ Film

Run55 ContentMax FIFA World Cup Films History finns inte i trid än Johan

Dessa exklusiva dokumentärer ger en unik historisk återblick av de största ögonblicken från världsmästerskapen under perioden 1970-1986. Vi återupplever höjdpunkterna i denna prisbelönta 1986 FIFA World Cup™ dokumentär med Michael Caine som guide.

FIFA World Cup™ Film sänds kvällar 22.00 med start 28 maj

Everything But The Game

Fotboll är mycket mer än det som händer på planen. Därför sätter HISTORY i denna dokumentär fokus på historien bakom allt från bollarna och arenan till domarna och de dedikerade superfansen. Denna exklusiva dokumentär handlar om allt det som händer utanför planen.

Everything But The Game sänds lördag 2 juni 21.30.

Top 20 FIFA World Cup™ Moments

Detta är den ultimata fotbollsnedräkningen! I omvänd ordning bevakar dokumentären Top 20 FIFA World Cup™ Moments de största ögonblicken från hela VM:s historia. Det spänner över alla 17 turneringar de senaste 72 åren, då världsmästerskapen ägt rum.

Top 20 FIFA World Cup™ Moments sänds söndag 3 juni 21.00

Greatest Players: Head to Head

Run56 ContentMax Footballs Greatest Head to Heads History Fotboll Johan

Vem är historiens största fotbollsspelare? Pelé, Maradona, Cruyff, Beckenbauer eller Charlton? Eller kanske Ronaldo, Messi, Zidane, Baggio eller Van Basten? I dessa fem dokumentärer ställer HISTORY två spelare mot varandra för att en gång för alla ta reda på vem som är tidernas största fotbollsikon.

Greatest Players: Head to Head sänds 4-8 juni 21.00

Football Godfathers

Fem tongivande klubbledare porträtteras i denna nya dokumentärserie på HISTORY. Sven Göran Eriksson, Louis Van Gaal, Claudio Ranieri, Roy Hodgson och Gerard Houllier är de fotbollstränare som arbetat längst, rest mest och varit mest framgångsrika i modern tid!

Football Godfathers sänds 4-8 juni 21.00

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=H1hHesQYuCI

Så ser du HISTORY

Se HISTORY i Com Hem Play

Med Com Hem Play ser du dina favoritprogram var du än är (i alla fall inom EU:s gränser). Många program kan du dessutom se närsomhelst inom sju dagar från den ursprungliga sändningen. Och det fina är att Com Hem Play ingår i alla våra tv-abonnemang!