Nu ska det avgöras i fotbolls-Europa

Fotbollssäsongen i Europa lider mot sitt slut. Och även om det är avgjort i en del av de stora ligorna så återstår en hel del spänning, inte minst i Champions League!
Foto: Cesare Abbate AP/TT

Italien

Italienska Serie A är den liga där det är som mest öppet om ligatiteln - lo Scudetto. I skrivande stund har Juventus greppet, men Napoli har inte gett upp kampen. Juventus fyrapoängsledning kan i princip försvinna då lagen drabbar samman 22 april.

Juventus - Napoli ser du på Viasat Sport Premium, söndag 22 april kl 20.40.

England

Manchester City blev mästare i kavaj när lokalkonkurrenten United oväntat förlorade mot bottenlaget West Bromwich, som i princip är klara för nedflyttning till The Championship.

I Premier League är istället det mest intressanta vilka tre lag som ska följa City till Champions League nästa år. United, Liverpool och Tottenham ligger just nu närmast till hands, men Chelsea på femteplats har såklart inte släppt ambitionen om spel i fotbollens absoluta finrum även nästa år.

Spanien

Det ska nog till ett mindre mirakel för att Atlético Madrid ska snuva Barcelona på lagets 25:e serieseger i klubbens 118-åriga historia. Även de övriga Champions League-platserna verkar klara att delas ut till Real Madrid och Valencia. Men det är inte över förrän den storväxta damen sjunger, eller vad man nu säger i Spanien.

Ett möte mellan giganterna Barca och Real återstår. Söndagen den 6 maj drabbar de samman i säsongens sista El Clasico, på Camp Nou.

El Clasico ser du på Viasat Sport Premium kl 20.45. Studiosändningen startar 20.00.

Vem vinner Guldskon?

En titel som inte är avgjord är vem som ska bli europeisk skyttekung. Guldskon delas ut till den spelare som gjort flest mål i ligaspelet, Champions League och Europa League räknas alltså inte in. Liverpools Mohamed Salah har efter en strålande säsong lednningen just nu med sina 30 fullträffar, men såväl Lionel Messi (Barcelona, 29 mål) som Robert Lewandowski (Bayern München, 27) och Ciro Immobile (Lazio, 27) ligger bra till för att utmana.

Champions League

På vägen mot finalen i Kiev 26 maj återstår det nu bara fyra matcher. Liverpool - Roma och Bayern München - Real Madrid, i dubbelmöten i semifinalerna. Klart är alltså att ett av finallagen nog kan ses som en överraskning, för inför säsongen var nog varken Liverpool eller Roma tippat som finallag. Matcherna sänds enligt följande:

  • Tisdag 24 april: Liverpool - Roma
  • Onsdag 25 april: Bayern München - Real Madrid
  • Tisdag 1 maj: Real Madrid - Bayern München
  • Onsdag 2 maj: Roma - Liverpool

Matchstart för samtliga semifinaler är 20.45 och du ser dem i Viasat Sport Premium. Vissa matcher visas även på TV6.

Finalen spelas som sagt 26 maj i Kiev, med matchstart 20.45. Matchen ser du på Viasat Sport Premium eller TV6.

Embedded content: https://youtu.be/HGjp2qQE9fk

Viasat Sport

För att vara säker på att inte missa något av den europeiska toppfotbollen, så är Viasat Sport paketet du ska ha. Då ser du dessutom NHL, Formel 1 och mycket mer.

Köp Viasat Sport - 0 kr i tre månader