Ny tv-serie med Musse på Disney Junior

Musse och Racergänget är en helt ny tv-serie med Disney-klassikern Musse Pigg, som har premiär den 19 april. Det är en fartfylld serie fylld med bilar och racing.
© 2017 Disney

Disney Juniors tecknade tv-serie Musse och Racergänget är ett actionfyllt racingäventyr för 2–7-åringar. Musse Pigg, en av Disneys främsta stjärnor, leder serien som har tv-premiär den 19 april 17.00 på Disney Junior. Här möter barnen också Musses välkända och kära vänner som Mimmi, Pluto, Långben, Kajsa och Kalle.

I Musse och Racergänget driver Musse och gänget en bilverkstad i Tipptoppstan. På fritiden deltar de i fartfyllda tävlingar med sina unika racingbilar som är inspirerade av deras olika personligheter och som både kan ändra färg och form. När de inte tävlar driver Kajsa och Mimmi Glada hjälpen, ett företag som ger en hjälpande hand till alla i stan.

Flera klassiska Disney-karaktärer dyker upp i serien, bland andra Piff och Puff, Klara Ko, Farbror Mortimer och Klaus. Om du tittar noga i Musse Piggs bilverkstad, upptäcker du också en massa gömda Musse Pigg-figurer. Det finns även andra intressanta detaljer, som numren på bilarna de kör och som refererar till de olika förarna.

  • Nummer 28 på Musses bil refererar till hans debut 1928 i Steamboat Willie.
  • Mimmis bilnummer 89 står för antal år sedan hon gjorde debut.
  • Svarte Petters bilnummer 9 refererar till en katts nio liv.
  • Kalles bil som har nummer 3 refererar till Tre caballeros, som Kalle stolt är en del av.

Så ser du Musse och Racergänget

Varje onsdag 17.00 kan du se Musse och Racergänget på kanalen Disney Junior på kanalplats 156. För att se Disney Junior behöver du tv-abonnemanget TV Guld eller lägga till kanalen separat till det abonnemang som du har idag.

När du vill

Med funktionen Sju dagars omstart kan du se Musse när du vill, upp till en vecka efter att programmet visades på tv. Antingen gör du det med TiVo eller så använder du appen Com Hem Play som ingår i ditt abonnemang. Då är det bara att leta upp Musse och Racergänget och titta när du vill! Med Com Hem Play kan du även ta med dig tv-utbudet vart du vill i Sverige och se programmen där du är.