Se Borg var du vill med Com Hem Play

Nu finns filmen om tennislegenden Borg att hyra. En berättelse om två unga män som snabbt blev legendarer inom deras sport, och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld. Nu kan du även hyra filmen på comhemplay.se och titta på den var du än befinner dig!
© 2018 SF Studios. Distr Nordisk Film.

Året är 1980 och under den regnigaste sommaren på flera årtionden ska tennisens mest sägenomspunna turnering avgöras i Wimbledon. Hela världen väntar på att få se världens bästa tennisspelare Björn Borg spela hem sin femte Wimbledon-titel.

Men bakom kulisserna är ett stort drama under uppsegling. Björn Borg är bara 24 år, men en av sporthistoriens allra största ikoner. Han börjar också närma sig slutet på sin karriär, han är slutkörd, utsliten och fylld av ångest. Samtidigt har hans störste rival, den unge, talangfulle och fyra år yngre amerikanen John McEnroe bestämt sig för att ta över sin gamle hjältes plats på Wimbledon-tronen. Deras rivalitet driver på den legendariska duellen under 1980 års Wimbledon-mästerskap. Det här är historien om två män som blev legender och om priset som de tvingades betala.

Filmen är en berättelse om en svensk ikons stora genombrott och den skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld. I huvudrollerna ser du Guldbaggebelönade Sverrir Gudnason som Björn Borg och Hollywoodstjärnan Shia LaBeouf som Björn Borgs rival, den hetlevrade John McEnroe.

Bland övriga medverkande märks Stellan Skarsgård som Borgs tränare Lennart Bergelin och Tuva Novoty som Björns fästmö Mariana Simionescu.

Filmen fick två Guldbaggar och den var den första svenska film som fick äran att öppna filmfestivalen i Toronto, vilket skedde 2017. För regin står Janus Metz som tidigare regisserat den Cannes-belönade filmen Armadillo med manus från Ronnie Sandahl.

Ronny Svensson recenserar Borg

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=gQNbzR1Yvic

Nyhet! Titta på Borg i Com Hem Play-appen.

Det är enkelt att hyra film - Nu kan du som är kund hos Com hem hyra film via Comhemplay.se.

Med Com Hem Play är ditt tv-tittande inte begränsat till tv-soffan. Hyr enkelt film och serier via din laptop på comhemplay.se och titta sedan i appen, var du än befinner dig. Självklart kan du också hyra filmen i din TiVo-box.

Filmen finns tillgänglig i 48 timmar och kostar 49 kr. Läs mer hur du hyr filmer i Com Hem Play.