Se damfotboll i världsklass

I helgen kan du se flera toppmatcher från både svenska Damallsvenskan och engelska Women's Super League. Det är bara att slå dig ner i tv-soffan eller ta med dig matchen i mobilen.

Se Magdalena Eriksson i Chelsea som möter Tottenham i TV10

Lördag

Fotbollshelgen börjar på lördagen med Eskilstuna United-Kopparbergs/Göteborgs FC i Damallsvenskan. Efter en bedrövlig inledning av serien har Eskilstuna lämnat nedflyttningshotet bakom sig och har möjlighet att klättra uppåt i tabellen. För Göteborg handlar det om att fortsätta jaga sitt första SM-guld. Inför helgen har de två poäng upp till serieledarna.
Du ser matchen 13.45 på Sportkanalen HD.

Lite senare på eftermiddagen rivstartar engelska Women's Super League (WSL) med derbyt Manchester City-Manchester United. Hemmalaget är en av de riktigt stora guldkandidaterna den här säsongen, men nykomlingarna United kommer göra allt för att sätta käppar i hjulet för lokalrivalerna. Över 20 000 biljetter sägs vara sålda till matchen.
Du ser matchen 16.00 på TV10

Söndag

Strax efter lunch på söndag fortsätter WSL med ett nytt derby: Chelsea-Tottenham. Även här är hemmalaget en klar guldkandidat och bortalaget nya i ligan. I Chelseas backlinje spelar de förra Linköpingsspelarna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson, nyligen hemkomna från segern mot Lettland i veckan.
Du ser matchen 13.30 på TV10

Sen är det dags för Damallsvenskan igen! Rosengård-Djurgården är ett möte som hemmalaget behöver vinna för att behålla serieledningen. Djurgården upplever en oerhört tung säsong och riskerar att falla ur serien. Nu väntar en svår bortamach mot favoriterna till SM-guldet.
Du ser matchen 15.00 på SVT1

Tillbaka till England och ytterligare ett Londonderby. I matchen Arsenal-West Ham tar de regerande mästarna emot förra årets ligasjua. Förra året blev båda mötena lagen emellan målrika, så kanske kan fotbollshelgen avslutas med en riktig målfest i Borehamwood i norra London.
Du ser matchen 15.30 på Viasat Sport Premium