Se Kristallen-vinnarna

Missade du Kristallen-galan i fredags? Eller finns det några program som du inte har hunnit se ännu? Här presenterar vi en handfull av vinnarna med länkar direkt till Com Hem Play.

När tv-priset Kristallen fyllde femton år i fredags ledde Babben Larsson och David Sundin kalaset från Cirkus i Stockholm. Det delades ut pris till årets allra bästa svenska tv-program och programledare i en mängd olika kategorier.

Här har vi plockat ut några vinnare som du kan se i Com Hem Play, bara genom att följa länkarna.

Årets humorprogram

I kategorin Årets humorprogram vann Enkelstöten, som handlar om två kvinnor som tröttnat på det liv de lever i Kalmar och istället satsar på en mer kriminell bana. De två sextioåringarna beslutar sig för att råna ett bankkontor i Stockholm.

Årets livsstilsprogram

Här var det Sofias Änglar som fick ta emot priset. I programserien får vi följa familjer som drabbats av olika svårigheter som försatt dem i jobbiga situtationer. Sofia Wistam och hennes medhjälpare Johnnie och Mathias hjälper till med praktiska saker som kan göra livet lite enklare för familjerna.

Årets underhållningsprogram

I den här kategorin vann Filip Hammar och Fredrik Wikingsson med sitt tävlingsprogram Alla mot alla med Filip och Fredrik. Kända personer tävlar i lag en stenhård och underhållande kunskapskamp där det gäller att veta mest om samtiden.

Årets manliga programledare

Framröstad av de svenska tv-tittarna tog David Hellenius hem sin sjunde kristall i kategorin. Detta främst för sin insats i Let's Dance på TV4. Men Hellenius är inte bara en framgångsrik programledare, han har även medverkat i flera filmer de senaste åren. Dem kan du hyra i Com Hem Play, Tv Hub och TiVo.

  • Lyckligare kan ingen vara, från 2018, om fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek.
  • Micke och Veronika, från 2014, där han spelar mot Izabella Scorupco i en romantisk komedi där deras kärleksrelation sätts på prov under en sommar i Bohuslän.
  • En gång i Phuket, från 2011, med gamla humorpartnern Peter Magnusson och en rad andra prominenta skådespelare i det thailändska semesterparadiset.

Juryns hederspris

Sven Melander fick juryns hederspris för lång och trogen tjänst. I nästan femtio år har han medverkat i tv-produktioner som förgyllt kvällarna för tv-tittare i de svenska vardagsrummen. För många är han mest känd för sin roll som Bertil Olsson (Berra) i Sällskapsresan, som du kan hyra och följa hans och Robbans jakt på "Pepes Bodega".

Om galan

Stiftelsen Det svenska tevepriset grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Film & TV-producenterna. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. Tv-priset Kristallen delas i år ut för femtonde året.

21 statyetter delas ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året. Av de 21 olika kategorierna utses 16 pristagare ut av jury och tre av publiken. Dessutom delar Kristallen ut ett Hederspris samt Vinnarjuryns specialpris.