Se serien Dynasties och vinn en naturresa

Följ med till fantastiska platser och träffa fascinerande djurarter - både i serien Dynasties och i verkligheten! I vår tävling kan du nämligen vinna en resa med otroliga naturupplevelser.
Dynasties

Premiär den 22 november

I den nya serien med Sir David Attenborough möter vi fem av världens mest kända och även mest utsatta djur. Serien visar hur de gör allt de kan för att överleva och skydda sin avkomma och den kommande generationen.

I varje avsnitt följer vi en familj från varje art och se detaljer som aldrig tidigare visats, när de försöker anpassa sig i en omgivning i förändring. Vi får se

  • kejsarpingviner i Antarktis
  • schimpanser i Sahara i Västafrika
  • lejon på Kenyas savanner
  • afrikanska vildhundar i Zimbabwe
  • och tigrar i djungeln i Indien

Under fyra år har BBC Studios' Natural History Unit filmat på de olika platserna. Resultatet är flera timmar av spännande historier som aldrig tidigare har fångats på bild och där vi får komma riktigt nära. Historier som handlar om både svårigheter med att leda en flock och den hänsynslösa beslutsamheten som finns hos djur som skyddar sina familjer.

Embedded content: https://youtu.be/HA6w8-fxffI
Filmen ovanför är på engelska och inte textad. Men när du ser serien på BBC Earth kommer det att finnas svensk text till alla avsnitt.

Så ser du Dynasties

Du ser Dynasties på BBC Earth på kanalplats 50 eller var du vill med Com Hem Play. Premiäravsnittet visas den 22 november klockan 22.00 och därefter är det samma sändningstid de kommande torsdagarna. Du kan även se avsnitten i efterhand på Com Hem Play, i TiVo eller i din Tv Hub.

Vinn en fantastisk naturresa

Tillsammans med BBC ordnar vi en tävling om en resa, där vinnaren får tillbringa en hel vecka i Rumänien med otroliga naturupplevelser. Det blir besök i en grotta med fladdermöss, spaning efter björnar, naturvandringar och mycket mer. Läs mer om resan.

Så tävlar du

När du ser det första avsnittet av Dynasties, som visas den 22 november klockan 22.00 på BBC Earth gäller det att vara uppmärksam! Om du kan svara på frågan "Vad heter alfahannen i schimpansfamiljen i avsnitt ett?" kan du vara med och tävla. Med rätt svar på frågan och den bästa motiveringen till varför just du ska få resan, vinner du den exklusiva resan till Rumänien. Om du missar avsnittet finns det att se i efterhand så länge tävlingen pågår (27 november).

Tävlingsfrågorna

  1. Vad heter alfahannen i schimpansfamiljen i avsnitt ett?
  2. Varför ska just du vinna naturresan?

Du skickar svaret och motiveringen till tavlingar@comhem.com senast den 27 november.

Om resan

Tävlingen är avslutad

Tävlingen är nu avslutad och vi har korat vinnaren, Åsa Haglund. Stort grattis till dig och tack till alla andra som tävlat!