För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Svenskarna älskar sitt bredband

I februari frågade Com Hem svenskarna om vår relation till bredbandet i hemmet i en undersökning genomförd av TNS Sifo. Resultatet är tydligt – vi svenskar älskar vårt bredband och kan inte tänka oss att vara utan det. Vatten, el eller bredband? 13 procent av svenskarna är hellre utan både el och vatten under en hel kväll, än sitt bredband. Undersökningen visar också att 67 procent av svenskarna tycker att det är besvärande att vara utan internetuppkoppling i upp till ett dygn och 17 procent anser att det blir ett problem redan efter en timme.

I februari frågade Com Hem svenskarna om vår relation till bredbandet i hemmet i en undersökning genomförd av TNS Sifo. Resultatet är tydligt – vi svenskar älskar vårt bredband och kan inte tänka oss att vara utan det.

Vatten, el eller bredband?

13 procent av svenskarna är hellre utan både el och vatten under en hel kväll, än sitt bredband. Undersökningen visar också att 67 procent av svenskarna tycker att det är besvärande att vara utan internetuppkoppling i upp till ett dygn och 17 procent anser att det blir ett problem redan efter en timme. Vi svenskar är alltså beroende av att bredbandet funkar som det ska och att vi har tillgång till det när vi önskar

Påverka själv din bredbandsupplevelse

Dock vet man inte alltid hur man själva kan förbättra sin bredbandsupplevelse i hemmet. Knappt en femtedel av svenskarna kontrollerar exempelvis sin bredbandshastighet regelbundet. Vi har tagit fram några tips på vad du själv kan göra för att påverka upplevelsen:

  1. Använd bra kablar. Använd bra nätverkskablar - helst de som levereras från din bredbandsleverantör. Du kommer upp i högre hastigheter om du kör uppkoppling till en dator eller annan enhet som kopplas med kabel till modem/router, snarare än trådlösa uppkopplingar.
  2. Placera modem/router rätt. Om du surfar trådlöst, placera ditt modem eller din router väl synligt, fritt och i midjehöjd. Undvik placering nära en basstation för exempelvis en tv eller telefon, eftersom dessa kan störa signalen.
  3. Uppdatera mjukvaran. Håll dina program, såsom operativsystem och webbläsare i din dator, mobiltelefon eller surfplatta, uppdaterade. Säkerställ även att din dator är fri från virus, spyware, trojaner och adware genom att använda ett antivirusprogram.
  4. Uppdatera hårdvaran. Ny hårdvara klarar ofta högre hastigheter. Se därför till att din dators hårdvara, surfplatta eller mobiltelefon är uppdaterad. Tänk speciellt på att nätverkskort och funktioner för trådlöst surfande är uppdaterade.
  5. Testa dig fram. Mät hastigheten regelbundet, via exempelvis bredbandskollen.se. Upplever du låga hastigheter, prova en annan webbläsare eller en annan dator för att se om problemet försvinner. Prova också att stänga av alla program på din dator, surfplatta eller mobiltelefon när du ska mäta din bredbandshastighet.

Läs hela undersökningen här!
Våra bredbandspaket

Se superskurkarna i Suicide squad

5 december 2016

Idag har Suicide Squad premiär i Play & Film i TiVo! Det betyder att du nu kan hyra superhjältefilmen där några av världens största serieskurkar går samman för att rädda världen.

Läs mer
Se EM i handboll på TV3

Häftig handboll från Hovet

2 december 2016

Nu är det äntligen dags för EM i handboll här i Sverige! Slå dig ner i soffan och sitt som klistrad vid din tv de kommande två veckorna.

Läs mer
Secrets and Lies på ABC Studios

Tre premiärer på ABC Studios

2 december 2016

Med playtjänsten ABC Studios kan du se hela säsonger av populära amerikanska serier – helt reklamfritt. Nu kan du se den första säsongen av tre spännande serier: Secrets and Lies, Quantico och Code Black.

Läs mer
El Clasico med Cristiano Ronaldo och Andres Iniesta på Viasat Sport Premium

Årets match i La Liga

30 november 2016

Det är dags för årets match i La Liga när Barcelona tar emot Real Madrid. Missa inte stjärnornas kamp som du ser på Viasat Sport Premium.

Läs mer