Sverigepremiär för The Moorside på Cirkus

I playtjänsten Cirkus kan du nu se den hyllade serien The Moorside, om en nioåring flicka från norra England som plötsligt försvinner. Miniserien i två delar är producerad av BBC.

Dramaserien baseras på verkliga händelser och handlar om den nioåriga flickan Shannon Matthews, som den 9 februari 2008 försvinner från en kommunal fastighet i norra England. Mamma Karen Matthews anmäler sin dotter saknad när flickan inte kommer hem efter att hennes klass varit på en utflykt till en simhall.

Polisen sätter igång en mordutredning, med mer än 200 poliser inblandade i fallet och en nationell efterlysning i TV som gör att hela Storbritannien engagerar sig i Shannons öde. Efter en tid avslöjas sanningen och en absurd plan bakom.

Den BBC-producerade serien var en stor tittarsuccé i Storbritannien och visas nu i Sverige för första gången. Karen Matthews spelas av Gemma Whelan från "Game of Thrones", och Sheridan Smith spelar Julie Bushby.

Så ser du The Moorside

Serien finns tillgänglig i playtjänsten Cirkus, som du hittar under Play & Film / Play / Play-tjänster / Cirkus och består av två delar. Du kan se serien både hemma i din TiVo och var du vill i Com Hem Play.

Flera brittiska serier i Cirkus

Playtjänsten Cirkus ingår i abonnemangen TV Guld och TV Silver och kan även läggas till ditt abonnemang som en tillvalstjänst. Med Cirkus får du möjlighet att se hela säsonger av olika serier, många riktiga kvalitetsproduktioner från BBC. I tjänsten hittar du serier som Vera, Shetland och Unga kommissarie Morse.