Vi slog världsrekord på Dreamhack

1,6 terabit per sekund! Så hög är hastigheten på uppkopplingen som vi levererar till DreamHack Summer 2018 som pågår just nu i Jönköping. Det är mer än 13 gånger så mycket som det tidigare rekordet på DreamHack.

Sommaren 2018 levererar Com Hem en internetuppkoppling med hastigheten 1,6 terabit per sekund till DreamHack Summer. Detta är med största sannolikhet första gången en så snabb uppkoppling sätts upp till ett så långt avstånd - över 30 mil mellan Jönköping och Stockholm - till ett LAN-party. Hastigheten är över 13 gånger så hög som senaste rekordmätningen (120 Gbit/s) på Dreamhack.

1,6 Tbit/s motsvarar 16 000 uppkopplingar på 100 Mbit/s - den vanligaste bredbandstjänsten som Com Hem levererar till svenska hushåll. Hastigheten kan ge kapacitet för över 5,3 miljoner människor att samtidigt streama Spotify med högsta ljudkvalitet eller för 230 000 människor att samtidigt titta på Netflix med HD-kvalitet. Med den hastigheten skulle det dessutom ta mindre än en sekund att ladda ned tio kopior av Fortnite på PC, ett av de största spelen på marknaden.

Vi önskar alla deltagare på DreamHack ett fortsatt snabbt LAN-party med starkare upplevelser tillsammans med oss!