Nu frivisar vi kanalen History

Du missar väl inte frivisningen av kanalen History på kanalplats 38? Där kan du se dramaserien "Texas Rising" och spännande dokumentärer ända fram till 12 februari.
© 2018 A+E Networks / ITV Studios

Texas Rising

År 1836 betraktades allt väster om Mississippifloden som vilda västern - och gränsen till Texas ansågs vara helvetet på jorden. Dramaserien "Texas Rising" berättar historien om revolutionen i Texas efter det berömda slaget vid Alamo, ett blodigt angrepp på den amerikanska befolkningen under kommando av mexikanske generalen Santa Anna (Oliver Martinez). General Sam Houston (Bill Paxton) leder en grupp hårdhudade män, bland andra de kända Texas Rangers i kampen mot syd med krigsropet: Vinn eller dö!

I serien medverkar även Jeffrey Dean Morgan, Kris Kristofferson, Brendan Fraser, Ray Liotta, Cynthia Addai-Robinson med flera.

Du ser Texas Rising klockan 22.00 på söndagar på History (kanalplats 38). Eller när du vill på Com Hem Play.

Embedded content: https://youtu.be/159OCzfE73I

Se även andra serier

hunting hitler

Hunting Hitler

I den tredje säsongen fortsätter arbetet med att klara upp en av 1900-talets största gåtor: Lyckades Adolf Hitler att överleva andra världskriget? I de nya avsnitten går Bob Bear annorlunda till verket och har bjudit in en ny expert, den tidigare CIA-analytikern Nada Bakos. De kommer att spåra Hitler med samma metod som man använde när man hittade Osama Bin Laden och Saddam Hussein. Metoden heter ”Asset Mapping” och används av många länders underrättelsetjänster med stor framgång.

I samspel med tusentals före detta hemligstämplade dokument och vittnesmålen från tillfångatagna nazister går jakten igång på allvar. Spåren för teamet från Grönland och Norge till Chile och de besöker hemliga militärbaser, sjunkna ubåtar och avslöjar komplexa nätverk av bunkrar och tunnlar, som kan ha använts för att forsla bort Hitler osedd.

Hunting Hitler ser du på torsdagar klockan 21.00. Eller när du vill på Com Hem Play.

the curse of oak island

The Curse of Oak Island

I den femte säsongen hittar Rick och Marty Lagina helt avgörande spår då de kommer tillbaka till Oak Island utanför Nova Scotia i Kanada. Deras livslånga dröm är att hitta den gömda skatt som i 220 år har legat begraven på ön! Kommer den att se dagens ljus under denna säsong? Och vad händer med den gamla profetian om att sju kommer att dö innan skatten är funnen?

Efter att ha gjort stora upptäckter i borrhål 10-X och i den beryktade Money Pit använder bröderna och deras expertteam nu den mest avancerade teknologin och tung gräv- och borrutrustning för att nå ännu djupare. De hälsar nya forskare och speciella gäster välkomna, skapar nya allianser och utforskar nya spännande teorier. Bröderna får gräva djupt i fickorna för att få veta vad som kan vara begravt på Oak Island – är det en piratskatt eller kan det vara självaste Noaks Ark?

The Curse of Oak Island ser du på måndagar klockan 21.00 från den 29 januari. Eller när du vill på Com Hem Play.