Vilka kanaler sänder vilka fotbollsmatcher?

Hos oss på Com Hem kan du se mängder av fotbollsmatcher! Så många att det kan vara svårt att veta var du hittar just den match du vill se. Här ser du vilka kanaler som visar de mest populära ligorna.

Se avslutningen av Allsvenskan på C More

Allsvenskan

Sveriges klassiska högstadivision med över 90 år på nacken, med spelarprofiler som Henok Goitom, Markus Rosenberg och Andreas Granqvist sänds i C Mores kanaler. Skaffa ett abonnemang på C More Sport eller C More Premium eller köp matcher på Pay-per-view.

Premier League

England har världens mest penningstinna och stjärnspäckade liga och dessutom en speciell plats i svenska fotbollshjärtan, ända sedan Tipsextras tid i mitten på förra seklet. Numera är det Viasat som sitter på rättigheterna och du ser matcherna med ett abonnemang med Viasat Sport.

Bundesliga

Tyskland är en gammal stornation inom fotbollen och har en liga av hög klass med flera svenskar. Med storstjärnor i lagen som gör upp om titeln och ofta utsålda matcher med höga publiksiffror är det naturligt att Viasat lagt beslag på rättigheterna. Matcherna ser du med ett abonnemang med Viasat Sport.

La Liga

Spanska ligan har under tämligen lång tid haft en hög status i Europa. Under en period var det bara tal om giganterna Barcelona och Real Madrid, men nu är utgången mer oviss och de utmanas av en rad uppstickare. Ur ett svenskt perspektiv blir det intressant att följa våra forwards John Guidetti (Deportivo Alavés) och Alexander Isak (Real Sociedad). Ligan sänds i C More, men vissa godbitar visas även i Sportkanalen.

Serie A

Italien har en fin fotbollshistoria och en nästan religiös relation till sporten. Även här i Sverige har ligan en engagerad skara följare som gläds över att den visas i tv igen. I år har nämligen C More rättigheterna och kan visa matcherna via oss, bland annat i Sportkanalen.

Ligue 1

Världsmästarligan i Frankrike, med Paris Saint-Germain som kanske det hetaste laget, lockar många av världens bästa spelare. Matcherna från Frankrike ser du i Viasats sportkanaler.

Major League Soccer

USA har en liga som lockar både många gamla stjärnor och svenskar. En som går in i båda kategorierna är Zlatan Ibrahimovic, som nu erövrar även denna kontinent. Hans Los Angeles Galaxy och de andra lagen spelar sina matcher i C Mores kanaler.

Champions League

Fotboll på den allra högsta nivån. De allra bästa lagen från Europas bästa ligor möts för att göra upp om den mest åtråvärda pokalen. Matcherna spelas på utvalda tisdagar och onsdagar. En match visas i TV6, medan övriga visas i kanalerna i Viasat Sport.

Europa League

Fotboll på den näst högsta nivån. De näst bästa lagen från hela Europa gör upp om den näst mest åtråvärda pokalen. Matcherna spelas på torsdagar och visas på Kanal 9 och Eurosport 2.

Superettan

Sveriges andradivision är nog serien som alla lag och spelare med ambitioner helst inte vill tillbringa särskilt lång tid i. Men med unga och intressanta spelare och en stark lokal förankring har den ändå en viss charm. Matcherna visas i Sportkanalen HD, som ingår i TV Guld och TV Silver och även kan köpas som tillvalskanal.

Damallsvenskan

Den högsta ligan för damer är jämnare än någonsin i år. Både i toppen och i botten kommmer det att bli spännande in i de sista omgångarna. Tyvärr finns det 2019 inget tv-avtal som gör det möjligt att se samtliga matcher. Ett urval kan dock ses i C More och Sportkanalen, som visar 14 stycken matcher under hösten och SVT som visar åtta matcher i höst.