Vinn en resa med BBC Earth

Den 14 november hade nya dokumentärserien Seven Worlds, One Planet premiär på BBC Earth. I samband med det har du och en vän chans att vinna en resa till en plats i Europa känd för sitt rika natur- och djurliv.

Om dokumentärserien

I Seven Worlds, One Planet guidar tv-profilen Sir David Attenborough oss igenom alla sju världsdelar och de spektakulära under som vår planet erbjuder. Här får vi komma närmare varje kontinent och vilka utmaningar som naturen och djurlivet står inför i en värld formad av oss människor.

Seven Worlds, One Planet hade premiär den 14 november på BBC Earth. Du hittar kanalen i din TV Hub, TiVo-box eller på comhemplay.se, där du redan idag kan se första avsnittet.

Visste du att...
...musiken till serien är kompositerad av Hans Zimmer, känd för filmmusiken till bland annat Lejonkungen, Gladiator och Inception – som han också vunnit flera priser för.

Tävlingen

I samarbete med BBC tävlar vi ut en resa där vinnaren plus en vän väljer ett av de fyra resmål som presenteras här. Alla resmål har fokus på hållbarhet och att bevara vår vackra planet för djurens och naturens överlevnad.

1. Skotska höglandet, Skottland

BBC-Skottland 1024px
Här får du hjälpa till att bevara naturen i det skotska höglandet som ligger i norra Skottland. Tidigare var hela området täckt av den kalediska skogen med många sällsynta och utrotningshotade djurarter. Idag har tillväxten minskat och träd har svårt att växa upp. Här i natursköna Skottland spenderar du tid med gamla och nya vänner och samtidigt hjälper till att bevara naturen och rädda djurlivet.

Det här ingår:
- Flyg tur och retur till Inverness, Skottland
- 7 dagars boende i Skottland
- Frukost, lunch och middag varje dag
- Fem dagars volontärarbete – med uppgifter som t.ex. att plantera träd, sätta stängsel och samla frön. Ingen tidigare erfarenhet krävs utan endast vilja att hjälpa till där det behövs.
- En ledig dag att utforska lokalområdet
- Fickpengar £500
- Actionkamera GoPro Hero 7 som skickas hem till dig

Självklart klimatkompenseras flygresan.

2. Eco-lodge i Sverige

BBC-Eco-lodge 1024px
Här flyttar du rakt in i skogen i centrala Sverige och bor i en Eco-lodge. Här finns ingen el, rinnande vatten eller andra bekvämligheter. Samla ved för att hålla värmen och laga mat över öppen eld. Här njuter du av tystnaden och fåglarnas kvitter med aktiviteter som vandring, paddla kanot, älg- och bäversafari eller bada bastu och doppa dig i sjön. Med kunniga guider får du alla överlevnadstips du behöver för att utforska djurlivet och att kunna bo och njuta som bäst i skogen.

Det här ingår:
- £500 för transport till och från Eco-lodge
- 3 dagars övernattning i Eco-lodge
- 3 dagars frukost och middag + 2 dagars luncher
- Hyra av kanot (kanadensare)
- Älg- och bäversafari med guide
- Fickpengar £500
- Actionkamera GoPro Hero 7 som skickas hem till dig

3. Ponta Delgada, Portugal

BBC-Portugal 1024px
Få möjlighet att se havets mest fantastiska däggdjur på nära håll. Hela 99 procent av alla besökare ser valar, delfiner, havssköldpaddor och andra marina djur. Under april till september är det högsäsong på Azorerna med extra stor chans att se världens största däggdjur blåvalen under våren och försommaren.

Det här ingår:
- Flyg tur och retur till Ponta Delgada, Portugal
- 7 dagars boende på ett fyrstjärnigt hotell
- Frukost varje morgon
- 3 halvdagars val- och delfinsafari tillsammans med en marinbiolog
- Möjlighet att få se det största däggdjuret på vår planet – blåvalen
- Utbildning om delfiner och valar
- Fickpengar £500
- Actionkamera GoPro Hero 7 som skickas hem till dig

Självklart klimatkompenseras flygresan.

4. Aten, Grekland

BBC-Aten 1024px
I det kristallklara blågröna vattnet i Egeiska havet vid den grekiska kusten gömmer sig världens mest sällsynta säl – Munksälen. Munksälen finns bara i östra Medelhavet och du har möjlighet att få se dem i sin fantastiska hemmiljö. Här åker du på dagliga expeditioner till havs tillsammans med en marinbiolog och lär dig allt om hur du skyddar och studerar denna sällsynta art.

Det här ingår:
- Flyg tur och retur till Aten, Grekland med vidare resa till hamnstaden Kamena Vourla.
- 4 dagars boende på hotell nära stranden
- Frukost och middag varje dag
- Presentation av de viktigaste arternas ekologi och biologi
- Möjlighet att observera sälar och ungar i deras naturliga hemmiljö från båt
- En ledig dag att t.ex. vandra i närliggande berg, prova på canyoning, cykling eller mer avslappnade aktiviteter som snorkling i Medelhavet eller yoga vid stranden.
- Fickpengar £500
- Actionkamera GoPro Hero 7 som skickas hem till dig

Självklart klimatkompenseras flygresan.

Tävlingen

Tävlingen avslutades den 21 november och vinnarna blir kontaktade senast 3 december. Håll gärna utkik här för fler tävlingar med nya spännande vinster!