Äntligen drar VM i fotboll igång

Äntligen är det dags för det svenska damlandslaget att knyta på sig fotbollsskorna och sparka igång VM i Frankrike! Första matchen är mot Chile den 11 juni och det är bara Seger som gäller.

Se Sveriges matcher på TV4 och utan reklam på C More

Fotbollstemperaturen närmar sig kokpunkten nere i Frankrike när världens 24 bästa lag gör upp om den åtråvärda pokalen i den mest prestigefyllda turneringen som finns. VM har sin start den 7 juni och sen får vi njuta av högklassig fotboll nästan varje dag i en månad fram till finalen i Lyon den 7 juli.

Sverige kommer från en knapp vinst i genrepet mot Sydkorea och behöver kanske finslipa några detaljer i spelet för att konkurrera om medaljerna. Först gäller det att göra bra resultat mot Chile, Thailand och USA där öppningsmatchen mot Chile den 11 juni kan bli avgörande. Seger där och det ser ljust ut.

Apropå ljus Seger, är det just Caroline Seger (med nummer 17) som är lagkapten och även ses som nyckelspelare tillsammans med Hedvig Lindahl (1) i målet, Nilla Fischer (5) i backlinjen och Kosovare Asllani (9) i den offensiva styrkan. De behöver vara hela, friska och i toppform för att Sverige ska kunna spöa alla stjärnlag de ställs mot. Nu håller vi tummarna för ännu en riktigt blågul sommar!

Embedded content: https://youtu.be/0apFC3uLFiw

Så ser du VM

Sveriges matcher ser du i TV4. Om du vill se mer studiosnack och analyser och mindre reklam kan du även se matcherna på C More. Det här är Sveriges matcher i gruppspelet:

  • 11 juni klockan 18.00: Chile-Sverige
  • 16 juni klockan 15.00: Sverige-Thailand
  • 20 juni klockan 21.00: Sverige-USA