COM HEM LANSERAR 1200 MBIT/S SOM HÖGSTA HASTIGHET

Idag lanserar Com Hem en ny maxhastighet för bredband på 1200 Mbit/s. Hastigheten rullas initialt ut till 600 000 hushåll i Stockholm, Borås, Falun, Göteborg, Gävle, Jönköping, Linköping, Malmö och Uppsala.

Com Hem uppgraderar just nu sitt FiberKoax-nät till nästa generations standard, Docsis 3.1. Detta innebär mer kapacitet och högre hastighet till alla kunder i nätet, och även att Com Hem kommer att kunna leverera ännu högre hastigheter än 1200 Mbit/s i framtiden.

"Vi har de senaste åren uppgraderat vårt nät och det gör att vi nu kan leverera nedladdningshastigheter på upp till 1200 Mbit/s till ett stort antal svenska hushåll. När utrullningen är klar kommer vi att kunna erbjuda dessa hastigheter i större delen av vårt nät. Uppgraderingen möjliggör även ännu snabbare hastigheter i framtiden. Detta sätter oss i centrum för digitaliseringen av Sverige. " säger James Lowther, Broadband Director på Com Hem.

Bredband 1200 Mbit/s levereras tillsammans med den nya testvinnande routern WiFi Hub C2.

"De flesta av våra kunder använder internet trådlöst, och vi fokuserar på att leverera bästa möjliga WiFi-upplevelse kombinerat med de snabbaste bredbandshastigheterna. Det är därför vi inkluderar vår nya testvinnande router för att göra det möjligt för våra kunder att få ut det mesta möjliga av sitt bredband," avslutar James Lowther.

Com Hem Bredband 1200 Mbit finns tillgängligt från och med idag i delar av Stockholmsområdet, Borås, Falun, Göteborg, Gävle, Jönköping, Linköping, Malmö och Uppsala. Nya orter och områden tillkommer regelbundet. Gå in på ”Mina sidor” på comhem.se eller ring 90 222 för att se om hastigheten finns tillgänglig där du bor. Priset för 1200 Mbit är 899 kronor/månad plus frakt- och miljöavgift. Läs mer på comhem.se/bredband eller mer om WiFi Hub C2.

För ytterligare information, kontakta:
Max Hellström, tf Presschef
Tel: 073 439 26 03
max.hellstrom@comhem.com

Om Com Hem
Com Hem levererar bredband, tv, play och telefonitjänster till svenska hushåll och företag. Vårt kraftfulla och framtidssäkra nät med hastigheter upp till 1 Gbit/s når hälften av Sveriges hushåll, vilket gör Com Hem-koncernen till en viktig motor i det digitala Sverige. Vi erbjuder våra 1,45 miljoner kunder det största utbudet av digitala tv-kanaler och playtjänster via digitalbox eller på surfplattor och mobiltelefoner. Bolaget grundades 1983 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och verksamheten bedrivs genom de tre dotterbolagen Com Hem AB, Boxer TV Access AB och iTUX Communication AB. Under 2017 omsatte koncernen 7 136 MSEK. Com Hem-aktien är sedan 2014 noterad på Nasdaq Stockholm. www.comhemgroup.se