Nya Sportkanalen lanseras för Boxers och Com Hems kunder

Sveriges nya kanal för sportintresserade – Sportkanalen - kommer från och med den 1 februari 2018 att finnas tillgänglig för Boxers och Com Hems kunder. 

Sportkanalen är en ny tv-kanal som visar de bästa livematcherna och utvalda godbitar från Allsvenskan, SHL och andra livematcher från exempelvis Handbollsligan och Svenska Superligan. Varje helg sänds också matcher från basketligan NBA och svensktäta PGA-touren i golf. Mellan livematcherna bjuder Sportkanalen på en kombination av sportnyheter, sammandrag, highlights, intervjuprogram och dokumentärer. 

”C More har de bästa lokala sporträttigheterna på marknaden med högsta ligorna i de stora lagsporterna och Sportkanalen är ett spännande upplägg för att göra dessa rättigheter tillgängliga för en bredare publik än idag. Jag är övertygad om att våra kunder kommer att uppskatta detta,” säger Simon Gate, innehållschef för Com Hem-koncernen

”Sportkanalen gör det lätt att vara sportkonsument, oavsett om man är ute efter riktigt bra livesport, prisbelönta dokumentärer, intervjuprogram eller bara vill få senaste nytt från sportvärlden. Den här typen av renodlad sportkanal med dagligt aktuellt innehåll har saknats på marknaden och vi är så klart väldigt glada att Boxers och Com Hems kunder nu får ta del av den,” säger Johan Cederqvist, programchef sport för TV4 och C More.

Sportkanalen ersätter TV4 Sport och kommer för Com Hems kunders att finnas tillgänglig i paketen Silver, Silver+ och Guld både på boxen och i Com Hem Play. För Boxers kunder kommer Sportkanalen finnas tillgänglig i paketen TV Flex 8, TV Flex 16, TV Mix och TV Max i digital tv box och i Boxer Play.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Hallstan, Presschef
Tel: +46(0)761 15 38 30 
fredrik.hallstan@comhem.com 

Om Com Hem koncernen
Com Hem levererar bredband, tv, play och telefonitjänster till svenska hushåll och företag. Vårt kraftfulla och framtidssäkra nät med hastigheter upp till 1 Gbit/s når hälften av Sveriges hushåll, vilket gör Com Hem-koncernen till en viktig motor i det digitala Sverige. Vi erbjuder våra 1,45 miljoner kunder det största utbudet av digitala tv-kanaler och playtjänster via digitalbox eller på surfplattor och mobiltelefoner. Bolaget grundades 1983 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och verksamheten bedrivs genom de fyra dotterbolagen Com Hem AB, Boxer TV Access AB, Phonera Företag AB och iTUX Communication AB. Under 2016 omsatte koncernen 5 665 MSEK. Com Hem-aktien är sedan 2014 noterad på Nasdaq Stockholm. www.comhemgroup.se.