Com Hem levererar Bredband till Dreamhack Summer och Winter 2017

Com Hem fortsätter sitt samarbete med DreamHack och kommer att leverera hypersnabb Internetkapacitet till DreamHacks stora festivaler i Sverige under 2017, med start på DreamHack Summer 2017 den 17-20 juni. 

DreamHack Summer 2017 förväntas locka över 50 000 besökare på plats i Jönköping och en mångmiljonpublik som följer evenemanget via livesändningar på Internet. Evenemanget är världens största LAN och på DreamHack Winter 2016 kopplade hela 20 520 unika enheter upp sig mot nätverket som byggdes av DreamHack Crew och Com Hem. Under DreamHack Summer 2017 kommer nätverket blir större än någonsin tidigare.   

”Att vi skulle fortsätta att leverera bredband till världens största LAN-festival var helt självklart för oss och är kanske det viktigaste vi gör för esporten i Sverige. Tillsammans med Dreamhack kommer vi att se till att deltagarna får hastigheter runt 40 Gbit/sek vilket närmar sig världsrekordet i bredbandshastighet. Jag tror att det bara är början på vad vi och DreamHack kan åstadkomma tillsammans,” säger Emma Svalin Sahlman, Driftschef på Com Hem

Utöver att leverera bredband till DreamHack sponsrar Com Hem under sommaren esporturneringen Nordic Championship med final den 5 augusti. Den andra säsongen går under hösten och avslutas på DreamHack Winter 2017.

”Kraften i gaming och esport sitter inte i konsoler, hårddiskar eller grafikkort. Den sitter i personerna bakom skärmen och de som gör det möjligt. DreamHack är det ultimata beviset på detta. Vi ser Com Hem som en strategisk partner och en mycket viktig del i att skapa en av Sveriges största ungdomsfestivaler”, säger Marcus Lindmark, VD på DreamHack AB.

Under 2016 hade DreamHack över 233,000 besökare på sina evenemang och drygt 50 miljoner unika tittare som följde livesändningarna på nätet.  

Information till redaktionen:

Mer om Com Hems engagemang i gaming och esport

Pressmeddelande från 24 maj 2017: Nordic championship takes the next leap with two seasons and LAN finals in both Sweden and Finland 

För ytterligare information, kontakta:

Com Hem
Fredrik Hallstan, Presschef

Tel: 0761 15 38 30
press@comhem.com 

Dreamhack
Tomas Lyckedal, Chief Brand Officer
Tel: 0709 65 13 37

tomas.lyckedal@dreamhack.se 

Om Com Hem koncernen
Com Hem levererar bredband, tv, play och telefonitjänster till svenska hushåll och företag. Vårt kraftfulla och framtidssäkra nät med hastigheter upp till 1 Gbit/s når hälften av Sveriges hushåll, vilket gör Com Hem-koncernen till en viktig motor i det digitala Sverige. Vi erbjuder våra 1,45 miljoner kunder det största utbudet av digitala tv-kanaler och playtjänster via digitalbox eller på surfplattor och mobiltelefoner. Bolaget grundades 1983 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och verksamheten bedrivs genom de fyra dotterbolagen Com Hem AB, Boxer Access AB, Phonera Företag AB och iTUX Communication AB. Under 2016 omsatte koncernen 5 665 MSEK. Com Hem-aktien är sedan 2014 noterad på Nasdaq Stockholm. www.comhemgroup.se. 

Om DreamHack
DreamHack är världens största datorfestival. DreamHacks kärna och ursprung är LAN-partyt, med de två stora svenska festivalerna DreamHack Summer i juni och DreamHack Winter i november. DreamHack arrangerar även evenemang och tävlingar i stora delar av Europa och i Nordamerika. Evenemangen är en platform för esport, kunskap, kreativa tävlingar, musikartister som uppträder, föreläsningar av spelutvecklare, Internet & spelkultur, cosplay, mässan DreamExpo och mycket mycket mer. DreamHack är också ett produktionsbolag med fokus på gaming, esport, musik och arenaproduktioner för TV både traditionell och via Internet.