Com Hems mobilabonnemang först med filter mot porr och våld

Förra året lanserade Com Hem ett mobilabonnemang för föräldrar till barn och unga, med både kostnadskontroll och skydd mot betalsamtal. Nu kompletteras det populära abonnemanget med det kostnadsfria säkerhetspaketet Trygg Surf, som skyddar barn mot till exempel porr, våld eller spel och betting. Com Hem är därmed första svenska operatör att erbjuda en heltäckande filtreringstjänst för mobilabonnemang, oberoende av webbläsare.

Lagom till skolstarten lanserar Com Hem säkerhetspaketet ”Trygg Surf” på abonnemanget ”Mobil Barn”, som är anpassat för föräldrar till barn under 18 år. Tjänsten erbjuder bland annat surfskydd och familjeregler som förhindrar åtkomst till osäkra eller olämpliga webbplatser, och hjälper därmed föräldrar att skydda barn mot innehåll som till exempel porr, våld eller spel och betting. Vad som blockeras anpassas enkelt efter respektive familjs behov. Det går även att reglera barnens surftid med hjälp av Trygg Surf.

”Mobil Barn är populärt bland våra kunder då det hjälper föräldrar att begränsa och hålla koll på barnabonnemangets kostnader. Att vi nu, som första operatör i Sverige, kan öka tryggheten ännu mer genom att addera kostnadsfritt surfskydd för mobilen, oberoende av webbläsare, känns väldigt bra. Framförallt då porrfilter för barn efterfrågas alltmer”, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Com Hem.

Abonnemanget Mobil Barn är skyddat från oväntade kostnader genom att bland annat spärra betalsamtal och sms-och appköp via faktura, samt dataroaming utanför EU/EES. Den nya tjänsten Trygg Surf, med fem kostnadsfria licenser, adderas nu till Mobil Barn och stödjer både iOS och Android. Tjänsten är även oberoende av om telefonen är uppkopplad mot mobilnätet eller wifi.

”Den digitala världen är en fantastisk miljö för utveckling och lärande, och en plats där barn och unga hittar nya vänskaper och utforskar sociala medier. De samlas kring uppkoppling, och med Trygg Surf hjälper vi föräldrar säkerställa att barnen får en trygg tillgång till den digitala världen, utan obehagliga överraskningar”, säger Samuel Skott.

Trygg Surf är tillgänglig för både mobilkunder med abonnemanget Mobil Barn, samt för Com Hems bredbandskunder då tjänsten även stödjer PC och Mac. Läs mer här.


För mer information, vänligen kontakta:
Joel Ibson, Head of Corporate Communications
+46 766 26 44 00 // media@tele2.com 


Com Hem-koncernen levererar bredband, tv, play och telefonitjänster till svenska hushåll och företag under sina två varumärken Com Hem och Boxer. I koncernen ingår även kommunikationsoperatören iTUX Communication AB som tillhandahåller öppna fibernät till tjänsteleverantörer. Vi erbjuder våra 1,45 miljoner kunder ett stort utbud av digitala tv-kanaler och playtjänster via digitalboxar, surfplattor och mobiltelefoner. Vårt kraftfulla och framtidssäkra nät med hastigheter upp till 1,2 Gbit/s når över 60 % av Sveriges hushåll, vilket gör oss till en viktig motor i det digitala Sverige. Com Hem grundades 1983 och är sedan den 5 november 2018 en del av Tele2-koncernen. www.tele2.com