10 december släcks TV4 för en tredjedel av Sveriges hushåll

Den 10 december klockan 23:59 kommer TV4-kanalerna och C More med stor sannolikhet att tvingas släckas för Com Hem- och Boxer-kunder. Anledningen är att Telia inte vill inleda en seriös förhandling om vårt nya avtal. Com Hem beklagar detta djupt, och har stor förståelse för att det kommer drabba dig som tv-tittare.Com Hems ambition har hela tiden varit att komma överens med Telia. De har dock, gång på gång, skjutit på förhandlingarna, och därför har vi redan förlängt avtalet så långt det är möjligt. Com Hem planerar sedan länge att genomföra en omfattande digitalisering av 1,6 miljoner hushåll under 2020, och det innebär att vi inte kan skjuta på förhandlingarna längre.

”Vi vill att Sveriges konsumenter och våra kunder ska ha öppen tillgång till tv och film, oavsett vilken leverantör de har och på det sätt de själva vill – från en tv, surfplatta eller mobiltelefon. Telias motvilja att förhandla visar att de istället vill begränsa antalet konkurrenter och därmed minska kundernas valfrihet,” säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen.

Imorgon den 10 december klockan 23:59 går det förlängda avtalet ut, och Com Hem och Boxer har inte längre rätt att sända en av Sveriges mest populära tv-kanaler. Vi gör allt vi kan för att få till en seriös förhandling med Telia, och kommer återkomma med mer information till våra kunder. Läs mer på comhem.se/aktuellt eller boxer.se/aktuellt.

Com Hems presstjänst för media och journalister
Tel: +46 8 121 47 400