För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Villaägare

trevligt-par

Fiber till villan

Med fiber kommer du att kunna ansluta tv, datorer, mobiler och surfplattor och använda dem hur mycket som helst utan begränsningar. Streama musik och film, spela online utan lagg och gör alla vardagsärenden på nätet utan risk att tappa kontakten.

Med upp till 1 Gbit/s i ditt bredband får du en kapacitet som räcker mer än väl till både dagens och morgondagens behov där vi kommer se ett antal samhällstjänster, så som utbildning och sjukvård, levereras över internet. Då behövs den säkerhet som en fiberanslutning levererar.

Om du vill beställa fiber

Ett av de vanligaste sätten att få tillgång till fiber är att beställa det från det stadsnät som är verksamt där du bor. När du fått din fiber installerad kan du i de flesta fall välja att beställa tjänster från oss eftersom vi har avtal att leverera tjänster med de flesta stadsnäten i Sverige.

Vi bygger ut vårt fibernät på olika platser i Sverige och bor du i ett område där vi finns kan du beställa både fiber och tjänster från oss.

Om du kan beställa fiber från Com Hem ordnar vi med allt. Vi sköter planering, eventuellt grävarbete och själva installationen utan att du behöver göra något. Vi drar fram fiberkabeln till ditt hus och vidare in i en kontakt i huset och sätter upp en medieomvandlare, som behövs för att använda tjänster som bredband och tv. Ange din adress så får du reda på om du kan beställa fiber från oss.

Om du har fiber och vill beställa våra tjänster

Oavsett vilken fiberleverantör du har är chansen stor att du kan beställa tjänster från Com Hem. Vi erbjuder en komplett service med bredband, det största utbudet av tv & play samt en prisvärd telefonitjänst. Du får alla tjänster samlade på en faktura, vilket gör dina kostnader lättöverskådliga och om du har frågor kan du höra av dig till en och samma kundservice – som dessutom har långa öppettider. Ange din adress och få reda på om du kan beställa våra tjänster.

Om du har FiberKoax

Om du idag har FiberKoax via Com Hem kan du i de flesta fall beställa tjänster från oss. Sök på din adress.

Om du vill beställa FiberKoax

För att du ska ansluta ditt hus till vårt FiberKoax-nät behöver du och dina grannar teckna ett gruppavtal.

FRÅGOR OCH SVAR

Vad är ett öppet nät?

Ett öppet nät är en infrastruktur som är tillgänglig för marknadens alla aktörer, där de kan konkurrera på likvärdiga villkor. Det innebär att du kan välja mellan flera olika leverantörer för bredbands- och tv-tjänster. Exempel på öppna nät är IP Only, Telia Öppen Fiber och iTUX. Com Hem finns anslutet till de flesta öppna nät i Sverige. Se vad som finns på din adress.

Vilka är aktörerna och vad gör de?

Nätägare
En nätägare ansvarar för att de fysiska delarna av nätet är hela och står för underhåll av det. Exempel på nätägare är Com Hem, Skanova, IP-Only och många kommuners nät.

Kommunikationsoperatör
En kommunikationsoperatör hyr in sig i nätet, adderar teknisk utrustning och ser till att det går skicka information över det. Kommunikationsoperatören installerar även utrustning hos kunden, övervakar nätet och ser till att allt fungerar i kommunikationen. Exempel är iTUX, Zitius och IP-Only.

Tjänsteleverantör
I rollen som tjänsteleverantör samarbetar vi på Com Hem med olika kommunikationsoperatörer för att kunna erbjuda dig vårt utbud av bredband, tv & play och telefoni. Ju fler tjänsteleverantörer din kommunikationsoperatör har avtal med, desto större utbud av innehåll har du tillgång till. En aktör kan agera i olika roller. Exempelvis är vi både tjänsteleverantör och nätägare.

Vad är FiberKoax?

FiberKoax betyder att nätet består av både fiber och koaxialkablar. Tjänsterna levereras fram till fastigheten med fiber och inne i fastigheten med koaxialkablar av koppar. Läs mer om våra nätverkstyper.

Vad är FiberLan?

FiberLAN betyder att det är fiberoptisk kabel hela vägen fram till uttaget. Hastigheterna i nät med FiberKoax och FiberLAN är likvärdiga och vi erbjuder samma tjänster i båda. Läs mer om våra nätverkstyper.

Vad är Gruppavtal?

Gruppavtal innebär att en förening, samfällighet eller fastighetsägare köper in tjänster med kollektiv rabatt för samtliga hushåll.