För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Villaägare

I stort sett hela Sverige byggs nu ut med fiber till villor. Riksdagen har satt upp ett mål att 90 procent av Sveriges befolkning ska ha tillgång till hastigheter på minst 100 Mbit/s år 2020. Com Hem ligger mycket långt framme för att förverkliga denna vision. Redan idag kan vi leverera bredband upp till 500 Mbit/s till över 1,5 miljoner hushåll  - varav drygt 200 000 är villor och småhus - och utbyggnaden fortsätter. 


För dig som bor i villa är det nu också möjligt att ta del av Com Hems tjänster och framtidssäkra din leverans av kommunikations- och underhållningstjänster. Vi samarbetar med ett stort antal stadsnät och öppna nät över hela Sverige, där vi anslutit Com Hems kraftfulla stamnät med det lokala nätet. I dessa nät kan man från Com Hem ofta köpa bredband med en hastighet upp till 1000 Mbit/s.

Har du redan fiber?

Kanske finns fiber redan indraget till din villa. Om du fyller i din adress kan du se om vi kan leverera tjänster till dig redan idag. Om vi kan anpassa comhem.se efter din adress är det bara att börja beställa våra tjänster direkt.

Får du inte ”träff” med din adressökning kan vi tyvärr inte ta emot din beställning just nu, men det betyder inte att vi inte kan det i framtiden. Om du har beställt en anslutning av någon av våra partners kan det vara så att vi inte fått in uppgifter om detta i våra system ännu. Vi ber dig därför återkomma och göra en ny adressökning senare eller prata med din nätägare.

Vad är ett öppet nät?

Ett öppet nät är en infrastruktur som är tillgänglig för marknadens alla aktörer på likvärdiga villkor. Nätet är öppet för alla som vill hyra fiber och för alla som vill erbjuda tjänster i ett aktivt nät.

Det kan vara stora skillnader mellan Com Hem och de andra tjänsteleverantörerna i öppna nät. Trots att tjänsterna förefaller lika och att alla tjänsteleverantörer använder samma öppna nät den sista biten in till din fastighet (oftast lokalt på orten). Varje tjänsteleverantör producerar själv tjänsterna och t ex bredbandstjänsterna ansluts till internet via varje tjänsteleverantörs nät (inte direkt från stadsnätet). Kapacitet i tjänsteleverantörernas stomnät och anslutningar mot andra operatörer i Sverige och världen påverkar också tjänsten. 

Gruppavtal för villor

Gruppavtal innebär att en förening köper in tjänster med kollektiv rabatt för samtliga hushåll. Varje boende får tjänster och fullservice precis som enskilda kunder. Gruppavtalet kan omfatta en eller flera av Com Hems tjänster: Tv, Bredband och Telefoni. 

Byalag, villaföreningar och samfälligheter som har fler än 100 anslutna hushåll kan teckna gruppavtal för villor. Tjänsterna som ingår i Gruppavtalet ska tecknas och faktureras till EN juridisk person (föreningen). De enskilda hushållen kan sedan uppgradera eller beställa tjänster utöver det som ingår i gruppavtalet. Dessa tecknas individuellt med varje enskilt hushåll och fakturan går till hushållet. Gruppavtal kan tecknas om fastigheten är ansluten till någon av följande partners

  • IP Only 
  • Zitius/QMarket
  • Utsikt
  • Com Hems egna nät

Du kan läsa mer om Gruppavtal här och har du frågor eller vill veta ännu mer kan du kontakta Fastighetsägargruppen.

Du som bor i ett område med Telia Öppen Fiber

Bor du på en adress som redan har eller kan beställa Telia Öppen Fiber? Nu kan vi erbjuda dig som har fiber att byta till Com Hem. Är du inte ansluten ordnar vi så att du får fiber installerat till ett förmånligt pris. Observera dock att det inte är möjligt att beställa tjänster och installation från samtliga adresser som har eller kan beställa Telia Öppen Fiber.