För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Vuggo om Pronax utträde

Under torsdagen blev det en rejäl bomb i CS:GO-scenen, där det svenskbaserade, redan historiska, världslaget Fnatic spelade huvudroll. Den legendariske ledaren Markus "Pronax" Wallsten valde att lämna laget, och in rekryterades gotlänningen Dennis “Dennis" Edman, som på senare tid vuxit rejält med laget G2 Esports.

Vi fick en exklusiv intervju med Fnatics coach och manager Viktor “Vuggo" Jendeby om hans tankar kring händelsen, anledningen bakom Wallstens avgång, hur de tänkte när de rekryterade Edman och lite till.

Ni valde under torsdagen att byta ut en spelare då Marcus “Pronax" Wallsten fick lämna för att ge plats åt svenska Dennis “Dennis" Edman, vad var anledningen bakom bytet?
Att Pronax lämnade var ett gemensamt beslut. Laget kände att någon typ av förnyelse behövdes och Pronax ville anta nya utmaningar, vilket gjorde bytet enkelt och naturligt. Pronax var en stor anledning till Fnatics stora framgång under hans två år i tröjan och jag är övertygad om att han kommer att vara en stark pusselbit i vilket lag han än sluter upp i.

Dennis är en spelare som nyligen har slagit igenom igen i CS:GO, varför tror du att han kommer passa i laget? 
Dennis kommer att passa in perfekt med laget både spelmässigt och socialt. De flesta i laget känner honom sen långt tillbaka och vi har grymt roligt tillsammans. Spelmässigt så har Dennis en väldigt unik spelstil och ett bra öga för att se öppningar i rundor. Han kan ibland se situationer och möjligheter som ingen annan, och i samband med hans mångsidighet och rå skicklighet gör det honom till en av de bästa just nu.

Vad tror du om lagets chanser nu med Dennis? 
Jag är grymt taggad för framtiden, vi har onekligen mer firepower nu än tidigare. Hur Flusha kommer att axla rollen efter Pronax som taktiker får framtiden avslöja men jag har ett starkt förtroende i hans kapacitet att växa att bli en fantastisk IGL.