Inkopplingshjälp

Vad du behöver göra för att komma igång med tjänsten/tjänsterna varierar på vilket typ av FiberLan-nät du har i bostaden. Grundprincipen är samma men utrustningen kan vara av olika fabrikat och kan vara placerad på olika platser i bostaden.

Tillsammans med ditt startpaket har du fått en inkopplingsguide som visar hur du kopplar in tjänsterna på just din adress.

Com Hem FiberLAN

I bostaden finns ett antal datauttag placerade på olika platser. Datauttagen är numrerade och du hittar samma numrering på en Kopplingspanel (även kallad patchpanel) som sitter i ett Mediaskåp i din bostad. I Mediaskåpet finns även en Mediaomvandlare (även kallad Mediabox) och eventuellt en telefoniadapter.

Hur du kopplar

  • Öppna ditt Mediaskåp
  • Koppla sedan en kabel från en utgång på Mediaomvandlaren till ingången (numret på datauttaget) du vill använda på din Kopplingspanel.
  • Koppla sedan in din utrustning till det valda datauttaget och sedan ska det fungera genom att slå igång din utrustning.

Öppet FiberLAN och iTUX

När du har ett öppet FiberLAN-nät i bostaden och väljer Com Hem som leverantör fungerar det på liknande sätt som i Com Hems egna FiberLAN-nät. Skillnader kan dock förekomma så följ gärna den beskrivning ni fått från er fastighetsägare eller stadsnät. Du kan givetvis också ringa Kundservice och få hjälp med din inkoppling.

FiberLAN till villa

Bor du i ett villaområde där vi anslutit vår FiberLAN till villa-tjänst har du en Mediaomvandlare (ibland kallad Mediabox) i bostaden. Denna Mediaomvandlare har en antennutgång vilket gör att du kan ta del av Com Hems analoga grundutbud utan box. Har du koaxialkablar dragna i huset kan du koppla dessa till din Mediaomvandlare och ta emot vårt analoga grundutbud på alla dina tv-apparater. Om du vill förändra bostadens koaxialkabelnät bör du anlita en auktoriserad antenninstallatör för att tjänsten ska fungera på bästa sätt.

Har du frågor om hur du kommer igång med dina tjänster kontaktar du Kundservice.

Har du en annan fråga?