Extra Datakort för surf

Alla våra mobilabonnemang kan kompletteras med upp till nio datakort. Datakorten ger dig frihet att vara uppkopplad var, när och hur du vill genom att dela din datamängd med andra enheter. Här kan du läsa mer om hur det fungerar, hur du använder dina datakort och hur du tar bort datakort.

Vad är ett Datakort?

Datakortet är ett vanligt SIM-kort som kan användas i alla enheter med SIM-kortplats. Det går inte att ringa telefonsamtal eller skicka meddelandet med ett datakort. Däremot kan du använda dem för att koppla upp och surfa med i stort sett alla enheter som har inbyggt stöd för mobilt bredband, exempelvis:

  • Router – Surfa som du vill, på språng eller hemma, med mobilrouter eller stationär 4G-router.
  • I bilens 4G-router – Många nyare bilar levereras med en 4G-router. Det betyder att alla i bilen har tillgång till WiFi under såväl långa som korta resor.
  • Laptop – Oavsett om din dator har ett internt eller externt modem är ett datakort det perfekta komplementet.
  • Surfplatta med 4G/LTE – Använd ett datakort för att koppla upp din iPad eller Androidplatta med SIM-kortplats.

Mängden surf i ditt abonnemang påverkas inte av hur många datakort du använder. Om du exempelvis har ett mobilabonnemang med 20 GB surf delar alla uppkopplade enheter på samma 20 GB. Om du köper till extra data gäller den på samma sätt för hela abonnemanget, oavsett vilken enhet du surfar med.

Datakort utomlands

Med ditt mobilabonnemang kan du använda dina datakort utanför Sverige (Extra datakort fungerar enbart inom inom EU/EES).

Så beställer du Datakort

Om du beställer ett nytt abonnemang, med eller utan mobiltelefon, så kan du lägga till upp till nio Datakort. Beställningen gör du enklast på comhem.se.

Om du vill komplettera ditt befintliga abonnemang med extra Datakort, ring Kundservice på 90 222.

Ta bort Datakort

Ring Kundservice på 90 222 om du vill ta bort Datakort som är kopplade till ditt abonnemang.

Har du en annan fråga?