Kom igång med Comhem Play

Med Comhem Play är ditt tv-tittande inte begränsat till tv-soffan. Du kan när som helst se live-tv och play direkt i din mobil, surfplatta, Apple TV eller dator. Med ett abonnemang på digital-tv hos oss kan du även hyra film.

Comhem Play finns tillgängligt för iOS, Android, Apple TV och genom webbläsaren på en PC eller Mac. Du kan ta med dig kanaler, play och film vart du vill i hela EU. Anslut upp till fem mobiler, surfplattor eller datorer. Med ett digital-tv-abonnemang där Comhem Play ingår kan du titta på två av dem samtidigt och då kan du dessutom hyra filmer i Filmbutiken.

Embedded content: https://youtu.be/df7z5bZNnqA

Ladda ner appen och börja

Du laddar enkelt ner appen Comhem Play via

Se till att du alltid har den senaste versionen genom att tillåta automatisk uppdatering på din mobil, surfplatta eller Apple TV. Du loggar in med Mobilt BankID alternativt ditt kundnummer och lösenordet för Mina sidor.

Glömt lösenord?

Se Comhem Play på din dator

Om du använder en dator loggar du in på comhemplay.se. Comhem Play på dator fungerar på både MAC och PC.

Frågor och svar

Ja, i appen, på Apple TV och på webb-versionen behöver du logga in för att utbudet skall anpassas efter det abonnemang du har. Du loggar in med Mobilt BankID alternativt med ditt kundnummer samt ditt lösenord för Mina sidor.

Ditt kundnummer hittar du längst upp på din senaste faktura, om du inte kommer ihåg ditt lösenord eller om du vill byta det kan du göra det via länken nedan.

Byt lösenord

Du loggar in i Comhem Play med Mobilt BankID alternativt ditt kundnummer och samma lösenordet som för Mina sidor. Om du saknar lösenord, eller om du har glömt bort det, kan du beställa ett nytt på inloggningssidan.

Till Mina sidor

Du kan registrera fem olika enheter för användning av Comhem Play, detta sker automatiskt när du loggar in första gången med en enhet.

Du som har ett digital-tv-abonnemang hos oss kan se på tv eller film på två enheter samtidigt. Du som endast kan se ditt abonnemangsfria utbud i Comhem Play, kan göra det på en enhet i taget.

Comhem Play fungerar inom hela EU. Programbolagens sändningsrättigheter är utformade på ett sätt som begränsar våra möjligheter att spela upp tv- och playinnehåll utanför EU.

Övriga funktioner i appen fungerar dock som vanligt, du som har TiVo kan till exempel spela in dina favoritprogram oavsett var i världen du befinner dig.

Ja visst! Du som har ett digital-tv-abonnemang hos oss hyr enkelt film och serieavsnitt via comhemplay.se. Du hittar serieavsnitt och filmer att hyra under sektionen Butik eller via playbiblioteket SF Anytime. Titeln finns sedan tillgänglig på comhemplay.se, i appen, i Tv Hub, i TiVo och i din Apple TV i 48 timmar och kostnaden debiteras smidigt på nästkommande faktura.

Mer om hyrfilm i Comhem Play.

Titeln du väljer kan du endast hyra via webben comhemplay.se. Den hyrda titeln lägger sig högst upp i listan ”Mina hyrda titlar” på ”Hem” på comhemplay.se, i appen och Apple TV.

Du som är Comhem Play-kund kan streama titeln på en skärm/device. Dessutom kan du samtidigt titta via din Tv Hub eller TiVo-box.

Mer om hyrfilm i Comhem Play.

Streaming slukar väldigt mycket datamängd om du streamar film och tv-serier i HD-kvalitet. Använder du ett fast bredband så ingår det fri datamängd, men använder du mobilt bredband kan det vara bra att veta hur stor datamängd som används. Nedan hittar du en lista på ungefär hur mycket data som används till de olika kvaliteterna.

  • Låg kvalitet - 300 Mb per timme. (Netflix och Viaplay kan streama i den här kvalitén)
  • Medium kvalitet - 700 Mb per timme. (Comhem Play ej HD, Netflix och Viaplay)
  • HD - 3 Gb per timme. (Comhem Play HD, Netflix och Viaplay)

Nyheter visas i Comhem Play men tyvärr stödjer vi ännu inte lokala nyheter i SVT:s livesändningar. Detta är något vi tekniskt kommer att se över. Tills vidare hänvisar vi till SVT Play för att se de regionala nyhetssändningarna. Du kan också se SVT:s livesända lokala nyheter via våra digitalboxar.

Har du en annan fråga?