För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Com Hem till Sveriges snabbaste bredband

Vi säger att vi är snabbast på bredband – och statistiken stöder det påståendet. Här är fem oberoende tester som visar vilken leverantör du ska välja om du vill ha ett riktigt snabbt bredband!

Bredband med Sveriges snabbaste WiFi

Vårt mål är att du alltid ska ha Sveriges bästa surfupplevelse. Därför får du en WiFi-router med den senaste tekniken när du tecknar ett bredbandsabonnemang, från Bredband 100 och uppåt. Det ger dig en fantastisk WiFi-räckvidd hemma och en ännu bättre surfupplevelse!

Routern du får med ditt abonnemang - WiFi Hub C1 - ger dig högst bredbandshastighet över WiFi, enligt det oberoende testföretaget Excentis.

Välj vilket bredband som passar dig bäst

WiFi med bäst räckvidd

Förutom snabbhet är en av de viktigaste egenskaperna med en WiFi-router att den har bra räckvidd - att bredbandsspillet är så litet som möjligt.

Grafen visar hur mycket snabbare WiFi Hub C1 från Com Hem är vid olika avstånd från routern, jämfört med konkurrenterna. Ju högre siffra, desto mindre bredbandsspill. WiFi Hub C1 ger alltså bättre räckvidd vid alla mätpunkter. Skillnaden är dessutom större ju längre från routern man mäter.

Välj vilket bredband som passar dig bäst

Sveriges snabbaste bredband enligt bredbandskollen

Bredbandskollen sammanställer varje år alla mätningar som har gjorts under året. Rapporten för 2015 visar att Com Hem nu har det snabbaste bredbandet av alla operatörer i Sverige med medelhastigheten 87 Mbit/s nedströms.

Resultatet visar också att kabelnätet, dvs Com Hems fiberkoax-infrastruktur, har gått om fiber som den infrastruktur som levererar snabbast genomsnittliga bredbandshastighet. Det är extra kul att se att vårt arbete med att förbättra våra nät har gett ett så pass tydligt resultat. I dagsläget består ungefär 97% av Com Hems nät av optisk fiber.

Testa din uppkoppling med bredbandskollen.

Bredbandskollen, medelhastighet 2015

Snabbast enligt Speedtest

Speedtest är den internationella motsvarigheten till Bredbandskollen (se ovan) och mäter bredbandshastigheter enligt en liknande metod. I rapporten från oktober 2016 har Speedtest jämfört de snabbaste mätningarna hos varje operatör i Norden.

Medelhastigheten hos de 10 procent snabbaste mätningarna hos varje operatör har jämförts. Hos Com Hem var medelhastigheten 250 Mbit/s, vilket var snabbast på den svenska marknaden.

Läs hela rapporten hos Speedtest.

Bäst för Youtube HD

I Googles senaste testrapport fick Com Hem återigen högst resultat av de svenska bredbandsleverantörerna, med hela 98 procent HD-strömmar. Vi hade bäst resultat även förra gången.

Google samlar in statistik på samtliga levererade strömmar från YouTube, och analyserar med vilken hastighet dessa levereras till användaren. Om videoströmmen levereras i tillräcklig hastighet för att möjliggöra HD kvalitet, så räknas videoströmmen som HD, oavsett vilken kvalitet videon har i grunden.

Lär dig mer om bredband i vår bredbandsskola

Bäst för Netflix

Netflix mäter med vilka snitthastigheter som operatörerna levererar filmer och serier till kunderna. Com Hem hade förstaplatsen under hela 2016. Även vid den senaste mätningen var vi snabbast bland svenska operatörer och femma sett bland alla bredbandsleverantörer i hela världen. Ett snabbare nätverk innebär bättre bildkvalitet, snabbare starttid och färre avbrott.

Netflix ISP Speed Index baseras på 44 miljoner användare och mäter internetanslutningen för varje film som streamas över tjänsten samt vilken operatör som står för den. Resultatet presenteras varje månad på sajten Speed Index.