Com Hem till ett riktigt snabbt bredband

Com Hem till ett riktigt snabbt bredband

Vi säger att vi har riktigt snabba bredband – och statistiken stöder det påståendet. Här hittar du oberoende tester som visar vilken leverantör du ska välja om du vill ha ett riktigt snabbt bredband!

Sveriges snabbaste bredband enligt Speedtest

Speedtest är den internationella motsvarigheten till Bredbandskollen och mäter bredbandshastigheter enligt en liknande metod. I rapporten från oktober 2016 har Speedtest jämfört de snabbaste mätningarna hos varje internetleverantör som erbjuder fasta bredbandstjänster i Norden.

Medelhastigheten hos de 10 procent snabbaste mätningarna hos varje leverantör har jämförts. Hos Com Hem var medelhastigheten för att ta emot data 250 Mbit/s, vilket var snabbast på den svenska marknaden.

Läs hela rapporten hos Speedtest.

Bäst för Youtube HD

I Googles senaste testrapport fick Com Hem återigen högst resultat av de svenska bredbandsleverantörerna. Vi hade bäst resultat även förra gången.

Google samlar in statistik på samtliga levererade strömmar från YouTube, och analyserar med vilken hastighet dessa levereras till användaren. Om videoströmmen levereras i tillräcklig hastighet för att möjliggöra HD kvalitet, så räknas videoströmmen som HD, oavsett vilken kvalitet videon har i grunden.

Lär dig mer om bredband i vår bredbandsskola

Snabbast enligt Netflix

Netflix mäter med vilka snitthastigheter som operatörerna levererar filmer och serier till kunderna. Com Hem har haft förstaplatsen i över två år, sedan maj 2015. Även vid den senaste mätningen var vi snabbast bland svenska operatörer. Ett snabbare nätverk innebär bättre bildkvalitet, snabbare starttid och färre avbrott.

Netflix ISP Speed Index baseras på 44 miljoner användare och mäter internetanslutningen för varje film som streamas över tjänsten samt vilken operatör som står för den. Resultatet presenteras varje månad på sajten Speed Index.

WiFi med testvinnande hastighet

Vårt mål är att du alltid ska ha Sveriges bästa surfupplevelse. Därför får du en WiFi-router med den senaste tekniken när du tecknar ett bredbandsabonnemang, från Bredband 100 och uppåt. Det ger dig en fantastisk WiFi-räckvidd hemma och en ännu bättre surfupplevelse!

Vi gav det oberoende testföretaget Excentis i Belgien uppdraget att testa de routers som levereras av de tre största internetleverantörerna i Sverige. Resultatet visar att routern du får med ditt abonnemang från Com Hem - WiFi Hub C1 - är den router som ger dig högst bredbandshastighet över WiFi på det lokala nätverket.

Välj vilket bredband som passar dig bäst

WiFi med testvinnande räckvidd

Förutom snabbhet är en av de viktigaste egenskaperna med en WiFi-router att den har bra räckvidd - att bredbandsspillet är så litet som möjligt.

Grafen visar hur mycket snabbare WiFi Hub C1 från Com Hem är vid olika avstånd från routern, jämfört med konkurrenterna. Ju högre siffra, desto mindre bredbandsspill. WiFi Hub C1 ger alltså bättre räckvidd vid alla mätpunkter. Skillnaden är dessutom större ju längre från routern man mäter.

Välj vilket bredband som passar dig bäst