För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Com Hem till Sveriges snabbaste bredband

Vi säger att vi är snabbast på bredband – och statistiken stöder det påståendet. Här är tre oberoende tester som visar vilken leverantör du ska välja om du vill ha ett riktigt snabbt bredband!

Sveriges snabbaste bredband enligt bredbandskollen

Bredbandskollen sammanställer varje år alla mätningar som har gjorts under året. Rapporten för 2015 visar att Com Hem nu har det snabbaste bredbandet av alla operatörer i Sverige med medelhastigheten 87 Mbit/s nedströms.

Resultatet visar också att kabelnätet, dvs Com Hems fiberkoax-infrastruktur, har gått om fiber som den infrastruktur som levererar snabbast genomsnittliga bredbandshastighet. Det är extra kul att se att vårt arbete med att förbättra våra nät har gett ett så pass tydligt resultat. I dagsläget består ungefär 97% av Com Hems nät av optisk fiber.

Testa din uppkoppling med bredbandskollen.

Bredbandskollen, medelhastighet 2015

Bäst för Netflix

Netflix mäter med vilka snitthastigheter som operatörerna levererar filmer och serier till kunderna. Com Hem har varit i toppskiktet sedan mätningens start. Även vid den senaste mätningen var vi snabbast bland svenska operatörer, och femma sett bland alla bredbandsleverantörer i hela världen. Ett snabbare nätverk innebär bättre bildkvalitet, snabbare starttid och färre avbrott.

Netflix ISP Speed Index baseras på 44 miljoner användare och mäter internetanslutningen för varje film som streamas över tjänsten samt vilken operatör som står för den. Resultatet presenteras varje månad på sajten Speed Index.

Bäst för Youtube HD

I Googles senaste testrapport (oktober 2016) fick Com Hem återigen högst resultat av de svenska bredbandsleverantörerna, med hela 97 procent HD-strömmar. Vi hade bäst resultat även förra gången, i december 2015.

Google samlar in statistik på samtliga levererade strömmar från YouTube, och analyserar med vilken hastighet dessa levereras till användaren. Om videoströmmen levereras i tillräcklig hastighet för att möjliggöra HD kvalitet, så räknas videoströmmen som HD, oavsett vilken kvalitet videon har i grunden.

Lär dig mer om bredband i vår bredbandsskola