Telefonsvarare (röstbrevlåda)

I alla våra mobilabonnemang ingår telefonsvarare, eller röstbrevlåda som det också kallas. Tjänsten är kostnadsfri och innebär att en person kan lämna ett röstmeddelande till dig som du sedan kan lyssna av.

Du betalar inget för att lyssna av inspelade meddelanden inom Sverige, eftersom fria samtal ingår i alla våra abonnemang. Om du befinner dig utomlands betalar du samma pris som för ett vanligt samtal från respektive land. Om du befinner dig utanför EU/EES betalar du dessutom om någon lämnar meddelande i din röstbrevlåda.

Läs mer om Telefonsvarare utomlands under Mobilinställningar

Inställningar för telefonsvarare

När du reser utanför EU- och EES-området får du betala när någon lämnar röstmeddelanden till din röstbrevlåda, oavsett om du lyssnar av din telefonsvarare. Därför kan det vara bra att stänga av telefonsvararen när du ska resa utanför EU/EES och slå på den när du är tillbaka.

 • Stäng av telefonsvararen genom att skicka ett SMS med texten Av till 556.
 • Slå på telefonsvararen genom att skicka ett SMS med texten till 556.

Kostnaden för att lyssna av dina röstmeddelanden motsvarar priset för ett vanligt samtal från det land du befinner dig i till Sverige.

För att lyssna av telefonsvararen från utlandet gör du så här:

 • Ring +46 252 + (ditt nummer utan första nollan). Om ditt nummer är 070-123 45 67 ringer du alltså +46 252 70 123 45 67.
 • När du hör din hälsningsfras, tryck # (ditt lösenord) #. Du kan behöva ställa in en personlig PIN-kod om det är första gången du lyssnar av telefonsvararen.

Första gången du lyssnar av din röstbrevlåda kommer du att bli ombedd att ställa in en PIN-kod. Om du behöver byta PIN-kod, gör så här:

 1. Ring 222 från det telefonnummer bytet ska ske på.
 2. Tryck 9 för att komma till huvudmenyn.
 3. Tryck 3 för att komma till inställningar.
 4. Tryck 3 för att ändra PIN-kod.
 5. Knappa in en ny fyrsiffrig PIN-kod och avsluta med #.
 6. Klart!

För att lyssna av din röstbrevlåda, ring 222 från din mobil. Notera att avlyssnade meddelanden som du inte har sparat kommer att tas bort efter tre dagar.

För att lyssna av dina meddelanden från en annan telefon

 1. Ring ditt eget mobilnummer.
 2. När hälsningsfrasen spelas upp, tryck # lösenord #. Observera att detta fungerar bara när ditt abonnemang är kopplat till röstbrevlådan.

Du får ett SMS skickat till dig när du har fått ett nytt röstmeddelande. Ring 222 för att lyssna av meddelandet. Trycker du 6 samtidigt som du lyssnar av meddelandet så får du ett SMS med telefonnumret till den som lämnade meddelandet.

Nya meddelanden som inte lyssnats av sparas i sju dygn. Meddelanden som är avlyssnade sparas i tre dagar. Det går inte att permanent spara ett meddelande i röstbrevlådan, men om du väljer att spara ett meddelande så sparas det i tio dagar.

1:     Spola bakåt i meddelandet
11:   Lyssna på meddelandet igen
3:     Spola framåt i meddelandet
33:   Hoppa till slutet av meddelandet
4:     Spara meddelandet i 10 dagar
5:     Radera meddelandet
6:     Få numret som SMS
7:     Pausa/återuppta meddelandet
8:     Mer information
9:     Huvudmeny
*     Tidigare meddelanden
#     Nästa meddelande

Att lämna ett röstmeddelande till dig när du befinner dig utomlands fungerar precis som i Sverige.

När du ska lyssna av röstbrevlådan utomlands gör du så här:

 • Ring +46 252 följt av ditt telefonnummer utan första nollan.
 • När du hör hälsningsfrasen, tryck # lösenord #.

Tryck ** 61 * +46 252

Sedan anger du ditt mobilnummer, utan första nollan, trycker ** och den tid som du bestämt dig för. Du kan välja från 5 sekunder upp till 30 sekunder. Avsluta med #.

Exempel, om ditt nummer är 070- 123 45 XX och du vill att röstbrevlådan ska gå igång efter 20 sekunder (ca 4 signaler) så knappar du in: ** 61 * +46 252 70 123 45 XX ** 20 #

När någon har ringt din röstbrevlåda men inte lämnat ett meddelande får du ett SMS med telefonnummer och tidpunkt skickat till dig. Tjänsten är aktiverad från start, men vill du stänga av det så ringer du 226 från din mobil och följer instruktionerna.

Om du vill aktivera eller avaktivera tvingade PIN till röstbrevlådan gör du så här: 

 1. Ring 222 från det telefonnummer du vill ändra inställningarna på.
 2. Vänta tills du hamnar i huvudmenyn.
 3. Tryck 3 för att komma till inställningar. 
 4. Tryck 3 för att ändra PIN-kods inställningar.
 5. Tryck 2 för att aktivera/avaktivera tvingande PIN.
 6. Klart.

Har du en annan fråga?