Aktuella frivisningar och kanalförändringar

Följ förändringar i vårt utbud och tillfälliga events.

Oktober

Frivisning Viacoms barnkanaler

Viacoms barnkanaler frivisas under oktober för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalerna kan ses via digitalbox och Comhem Play.

Nickelodeon (152)
Nickelodeon HD (160)
Nick JR (151)
Nick JR HD (161)
NickToons (157)
NICK+ (play-tjänst)

September

Ingen händelse för september.

Augusti

Ingen händelse för augusti.

Juli

V sport1 HD

Den 3 juli lanserades kanalen V sport1 HD (tidigare Viasat Sport HD) för kunder i FiberKoax och FiberLAN. Kanalen inkluderas i TV Guld, TV Silver+, TV Silver, TV Extra Large och TV Large och är valbar i TV Silver Flex och Medium 8 Favoriter. Kanalen är en linjär- och playkanal. V sport1 HD ingår inte i Viaplay.

V sport1 HD har inte stöd för funktionerna Catch Up/7 dagars omstart.

Kanalplats: 132

Esport TV

Den 1:a juli upphörde kanalen Esport TV med sina sändningar. Informationen kom oss sent tillhanda och därför har vi tyvärr inte kunnat kommunicera något om detta tidigare. Vi ber om ursäkt för det.

Abonnerar du på Esport TV så kommer den att sägas upp och justering sker automatiskt på kommande faktura.

Har du abonnemanget TV Silver Flex eller Medium 8 Favoriter så kommer vi byta ut kanalen till Ej val. Du byter enkelt in en annan kanal via Mina sidor.

Juni

Fight Sports

Den 24 juni lanserades kanalen Fight Sports i HD för kunder i FiberKoax och FiberLAN. Kanalen finns även i Comhem Play.

Kanalen ingår för dig med TV Guld, Silver, Silver+, Digital-tv Large och Extra Large. Kanalen är valbar i TV Silver Flex och Medium 8 Favoriter.

Funktionerna Catch Up/7 dagars omstart på programmet och Playbibliotek är inte med från start, men vi ser över om det är något vi kan erbjuda framöver.

Kanalplats: 105

Förhandlingar med Discovery Networks om Dplay

På Com Hem strävar vi alltid efter att ge kunderna det bästa innehållet och vi är givetvis måna om att hela tiden utveckla och utöka vårt utbud. Som en del i det arbetet förhandlar vi just nu med Discovery avseende rättigheterna att distribuera Dplay, och vår förhoppning är att vi ska nå en överenskommelse så snart som möjligt.

Maj

Curiosity Stream

Den 28 maj lanserades Curiosity Stream för kunder i FiberKoax och FiberLAN. Kanalen finns även i Comhem Play. Kanalen ingår för dig med TV Guld, Silver+, Silver, XLarge och Large. Kanalen är valbar i Silver Flex samt Medium 8 Favoriter. Kanalen går att köpa som tillvalskanal för 59 kr/mån.

Kanalplats: 48

TV5 Monde

TV5 Monde frivisas under vecka 20 och 21 för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalen kan ses via digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD-sändningar).

Mer information om kanalen hittar du här.

Kanalplats: 180

April

TV5 Monde

Den 29 april ändrar kanalen TV5 Monde sina sändningar till HD.

HD är ett format som används för att förbättra kvalitén på sändningen. För att kunna se kanalerna behöver du en digitalbox eller Tv-modul som stödjer det formatet. Läs mer om hur du kan se HD. Saknar du hårdvara för HD kan du beställa det via Kundservice.

Kanalplats: 180

V series & film

Från och med 2 april ingår alla kanaler i paketet V series & film för kunder med TV Guld. Kunder med TV Guld får även tillgång till Viaplay Film och Serier.

V series HD och V film action HD

Från och med 2 april utökar vi utbudet för kunder med TV Silver+, TV Silver, Extra Large och Large med kanalerna V series HD och V film action HD.

Lansering av Godare

Den 1 april lanseras Godare för kunder i FiberKoax och FiberLAN. Kanalen finns även i Comhem Play. Kanalen ingår för dig med Guld, Silver+, Silver Flex (fast kanal), Silver, BAS HD, XLarge, Large, Medium, Medium 8 favoriter (fast kanal) och Small.

Kanalplats 15

Mars

Lansering av H2

Den 18 mars lanseras kanalen H2 för kunder i FiberKoax och FiberLAN. Kanalen kommer senare till Comhem Play. Kanalen ingår för dig med Silver, Silver Flex (Valbar), Silver+ och Guld.

Kanalplats 40

Frivisning av BBC World News, CNN, Expressen TV och Al Jazeera English

Kanalerna BBC World News, CNN, Expressen Tv och Al Jazeera English frivisas från den 16 mars för dig som är digital-tv-kund och för dig som har det abonnemangsfria digitala utbudet. Kanalerna kan ses via digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD-sändningar).

För dig som har Comhem Play så visas frivisningen även där.

Kanalplatser:
BBC World News: 123
CNN: 120
Expressen TV: 43
Al Jazeera English: 128

Expressen TV

Expressen TV frivisas med start 13 mars för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalen kan ses via digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD-sändningar).

Kanalplats: 43

V series & film

Kanalerna i V series & film-paketet frivisas vecka 11 och 12 för dig som är digital-tv-kund. Kanalerna kan ses via både digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD sändningar) och Comhem Play.

TVE International och Canal 24 Horas

Den 1 mars 2020 byter TVE International och Canal 24 Horas format på sina sändningar till HD. TVE International byter i samband med detta kanalplats till 220.

HD är ett format som används för att förbättra kvalitén på sändningen. För att kunna se kanalerna behöver du en digitalbox eller TV-modul som stödjer det formatet. Här kan du läsa mer om hur du kan se HD. Saknar du hårdvara för HD kan du beställa det via Kundservice.

Februari

ATG Live

17 februari 2020 byter ATG Live kanalplats från 70 till 18.

Januari

Expressen TV

Från och med 9 januari 2020 ingår Expressen TV även i TV Bas, TV Silver, TV Silver Flex och TV Silver+ (ingår sedan tidigare i TV Guld).

Paramount Network

Paramount Network frivisas under hela 2020 för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalen kan ses via digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD-sändningar).

Mer information om kanalen hittar du här.

Kanalplats: 62

Frågor och svar

Logga in på Mina sidor för att se vilka kanaler som ingår i ditt abonnemang samt dina eventuella tillvalskanaler. Du kan se kanalplatser för respektive kanal i vår kanalplatslista. Ibland måste du göra en kanalsökning för att hitta alla kanaler.

Hitta kanaler med vår kanalplatslista

En kanalsökning gör du på olika sätt beroende på vilken digitalbox du har. I manualen för din digitalbox hittar du instruktioner för hur du gör en kanalsökning på just din utrustning. Om du är osäker på vilken utrustning du har kan du logga in på Mina sidor och kontrollera under tv-sidan.

Så här gör du en kanalsökning
Hitta nätnummer för din region
Hitta manual för din digitalbox/tv-modul
Logga in på Mina sidor

Om du vill lägga till fler kanaler till ditt abonnemang så gör du detta enklast genom att logga in på Mina sidor. Du kan även kontakta Kundservice så hjälper vi dig med beställningen.

Mina sidor

Du kan när du vill logga in på Mina sidor och byta valda kanaler i TV Silver Flex och Digital-tv Medium 8 Favoriter. Bytet sker kostnadsfritt och slår igenom vid nästa månadsskifte.

Det går även bra att byta kanaler genom att kontakta Kundservice. Vi tar då ut en administrativ avgift på 35 kr per bytestillfälle.

Mina sidor

Kontakta Kundservice med ditt kanalönskemål. Vi registrerar alla önskemål och utgår sedan från hur pass efterfrågad kanalerna är. Om det är stor efterfrågan på någon/några kanaler kan det innebära att vi inleder en förhandling med respektive programbolag.

Kontakta Kundservice

De analoga sändningarna utgår den 8 september 2020. Ändra till digital-tv redan nu.
Många tittar redan digitalt och behöver inte göra någonting. Men om du tittar på analoga tv-sändningar idag behöver du ändra till digital-tv senast den 8 september 2020. Läs mer på sidan comhem.se/digitalisering.

Det abonnemangsfria tv-utbudet är de kanaler som du kommer åt genom att ansluta din tv direkt till ditt Com Hem-uttag, utan en separat digital-tv-mottagare (till exempel digitalbox eller Tv-modul från Com Hem). Dessa kanaler levereras av tekniska skäl endast till adresser som är anslutna via FiberKoax.

Du kan göra en sökning för att se vilka tv-kanaler som ingår på din adress och vilken eventuell specifik frekvens kanalen ligger på.

Gör en sökning på din adress

De analoga tv-sändningarna utgick den 8 september 2020. Läs mer här.

Har du en annan fråga?