Seriekopplat telefonjack

Telefonjacken i din bostad måste vara seriekopplade, annars kan du uppleva problem med ljudkvalitén eller så kan tjänsten sluta att fungera helt. När telefonjack installeras seriekopplas de alltid men någon kan senare ha skruvat upp jacken och kopplat om dem.

Korrekt inkopplat telefonjack

image-1

Ett telefonjack ska vara seriekopplat för att fungera korrekt. Inkommande kablar ska vara anslutna till de nedre skruvarna och utgående kablar på de övre. 

Felaktigt inkopplat telefonjack

image-2

Om det i ett eller flera av dina telefonjack är kopplat enligt ovanstående bild är jacket parallellkopplat och du kommer inte att kunna nyttja mellanproppen. De utgående kablarna måste flyttas till det övre skruvparet.

Frågor och svar

I snabbguiden för ditt modem kan du se hur du kopplar in både telefoni och bredband.

Modem och routrar från Com Hem

Nej, du kan använda den telefon du redan har, förutsatt att det är en tonvalstelefon. Telefonen kopplas till ett modem, istället för till telefonjacket. Allt du behöver finns i ditt startpaket.

Modem och routrar från Com Hem

Om du vill koppla din fasta telefoni till de befintliga telefonjacken i din bostad måste en mellanpropp och telefonkabel användas. Du använder även mellanproppen om du vill koppla in annan utrustning som exempelvis en nummerpresentatör eller fax eftersom dessa inte kan kopplas direkt till modemet. Denna kopplar man då till huvudjacket i fastigheten. Kontakta Kundservice om du behöver en ny mellanpropp. 

KS-Telefoni-Mellanpropp
Telefonjacken i din bostad behöver vara seriekopplade, annars kan du uppleva problem.
Mer information om seriekopplat telefonjack

Kontakta Kundservice

Nej, men vi rekommenderar det av två anledningar:

  1. Du ringer billigt med telefonen kopplad till Com Hem-modemet.
  2. Du kan säkerställa att allting fungerar som det ska innan nummerflytten genomförs.

Har du en annan fråga?