Kanalförändringar 2018

December

Nytt Playbibliotek från SF-Kanalen

Inför långledigheten har vi nu adderat playbiblioteket för SF-Kanalen. Cirka 200 svenska filmer med allt från Astrid Lindgren klassiker till Arn Tempelriddaren och Hypnotisören.
Alla som har SF-Kanalen får tillgång till playbiblioteket, antingen via sin Com Hem Tv Hub eller TiVo, men självklart också via Comhem Play.

Barnkanalerna Boomerang och Cartoon Network frivisas

Turners barnkanaler Boomerang och Cartoon Network med tillhörande playbibliotek frivisas från 1 december till 6 januari för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalerna kan ses via både digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD sändningar) och Comhem Play Comhem Play.

Du hittar kanalerna på följande kanalplatser:

Boomerang: 158
Cartoon Network: 150

Oktober

Nickelodeons barnkanaler frivisas

Barnkanalerna Nickelodeon, Nick Jr, Nicktoons och playbiblioteket Nick+ frivisas från 26 oktober till 30 november för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalerna kan ses via både digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD sändningar) och Comhem Play.

Du hittar kanalerna på följande kanalplatser:

Nickelodeon: 152 (HD: 160)
Nick Jr: 151 (HD: 161)
Nicktoons: 157 (Ingen HD-version)

Disney försvinner ur vårt utbud

Den 14 oktober löpte Com Hems avtal med Disney ut. Det innebär att vi inte har rätt att sända betal-tv-kanalerna Disney Channel, Disney Junior, Disney XD eller playbiblioteket ABC Studios efter detta datum.

Vi har tyvärr inte kunnat enats om ett nytt avtal med Disney, så därför finns kanalerna inte i vårt utbud längre.

Att förhandla med olika kanalbolag är en del av vår vardag och det sker förändringar i vårt utbud flera gånger per år. På senaste tiden har vi exempelvis lanserat flera nya play-tjänster men även nya linjära tv-kanaler.

För dig med abonnemanget Medium 8 Favoriter och haft en av Disneys kanaler vald i ditt paket kommer inom kort att kunna byta kanalen via comhem.se/minasidor.

Har du i stället haft kanalen som en tillvalskanal kommer kanalen sägas upp och det du betalt i förskott kommer justeras på nästa faktura, fakturan för november är tyvärr redan tryckt och skickad till dig. Så avgiften kommer bli återbetalad på nästkommande faktura.

Vi ber om ursäkt för att kanalerna försvinner med så kort varsel. Vi har förhandlat med Disney en tid och vår ambition har hela tiden varit att komma överens, så därför har vi inte kunnat gå ut med någon information förrän nu.

Viasat Film frivisas

Kanalerna i Viasat Film paketet frivisas 12 oktober - 21 oktober för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalerna kan ses via både digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD sändningar) och Comhem Play.

Viasat Sport frivisas

Kanalerna i Viasat Sport-paketet frivisas 1-7 oktober för dig som är digital-tv-kund. Kanalerna kan ses via både digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD sändningar) och Comhem Play.

Kanalen Motorsport.tv upphör

Den 1:a oktober upphörde kanalen Motorsport.tv med sina sändningar. Kanalen låg på kanalplats 108 och där kommer det nu visas en skylt som informerar om att kanalen har upphört.

September

Playtjänsten Film Favoriter lanseras

Den 24 september lanserar vi vår nya playtjänst Film Favoriter, som ingår i ComBo-paketet samt går att köpa som tillval. Playtjänsten fungerar i TiVo, Com Hem Tv Hub och i Comhem Play.

Kanalen FJORTON HD upphör

Den 6 september efter kl. 12.00 upphörde kanalen FJORTON HD med sina sändningar. Kanalen låg på kanalplats 73 och där kommer det nu visas en skylt som informerar om att kanalen har upphört.

Augusti

Förändringar i C Mores sportutbud

Den 1 september 2018 genomför C More vissa förändringar. För att tydliggöra sportutbudet kommer man att börja sända förstahandsvalen av sina sporträttigheter på kanalerna C More Fotboll, C More Hockey och C More Golf. Detta innebär i sin tur att kanalen C More Sport har spelat ut sin roll som huvudkanal och kommer därför att upphöra.

C More Sport kommer att ersättas med kanalen C More Live 5 HD (kanalplats 364). Kanalen kommer att användas när det visas flera matcher samtidigt, likt övriga Live-kanaler. Lika mycket sport som tidigare men i och med dessa ändringar hoppas C More att det ska bli enklare för dig att hitta respektive sportkategori.

Frivisning av Expressen TV

Expressen TV frivisas 14 augusti - 17 september. Kanalen finns på kanalplats 43.

TRT1 övergår till HD sändningar

Problem uppstod med den turkiska kanalen TRT1 i slutet av juli, nu har vi fått tillgång till en HD sändning av kanalen och kommer lägga ut den i sändning så snart som möjligt, troligen under vecka 33. Detta gör att du som tittare behöver en digital-tv-mottagare som klarar HD sändningar för att se kanalen. Hör av dig till Kundservice om du har några frågor. Vi beklagar det inträffade och tyvärr fick vi inte information från programbolaget fören i början på augusti.

Juli

History HD till TV Silver

Från och med 10 juli ingår History HD i både TV Silver och TV Guld. Om du tittar via Com Hem Play så kommer kanalen att synas den 10 juli. Om du tittar via boxen så kommer kanalen att vara tillgänglig från 1 augusti.

Juni

Playtjänsten NICK+ lanserad

20 juni lanserar Com Hem playtjänsten Nick+. Kanalen ingår för dig med TV Guld och TV Silver+ och är tillgänglig i Com Hem Play för alla som har tillgång till playtjänsten.

Utbudet varierar över tid. Innehållet riktar sig främst till barn och kommer från Nickelodeon, Nick Jr och Nicktoons.

Frivisning av Sportexpressen TV under VM

Sportexpressen TV frivisas under Fotbolls VM, 14 juni - 15 juli. Kanalen finns på kanalplats 99 samt i Com Hem Play.

TV4 Guld börjar sända i MPEG4

1 augusti går sändningarna av TV4 Guld över till MPEG 4. Du som har hårdvara som klarar av HD kommer automatiskt kunna se kanalen även efter förändringen. Läs mer om vad som krävs för att se HD.

Saknar du hårdvara för att se HD kan du beställa det via Kundservice.

Maj

Travkanalen ATG LIVE lanserad

ATG LIVE lanseras 24 maj och ingår för dig med Guld både i box och i Com Hem Play.
Kanalen går även att köpa till som tillvalskanal.
Kanalen visas kanalplats 70.

Kanalen Di TV lanserad

Di TV är nu lanserad och ingår för dig med Tv Guld, både i box och i Com Hem Play.
Kanalen går även att köpa till som tillvalskanal.

Kanalen visas kanalplats 121.

SportExpressen lanseras 3 maj

HD-kanalen SportExpressen TV lanseras 3 maj och frivisas fram till 21 maj. Kanalen ingår sen för dig med Tv Guld, både i box och i Com Hem Play. Kanalen går även att köpa till som tillvalskanal.

Kanalen visas kanalplats 99.

Svensk musik, reality och dokusåpor på FJORTON HD

Kanalen FJORTON HD lanseras 2 maj och ingår för dig med Tv Guld, både i box och i Com Hem Play.

Kanalen går även att köpa till som tillvalskanal.

Kanalen visas kanalplats 73.

April

Viasat Nature, Viasat History och Viasat Explore i HD

Viasat stänger vissa av sina standardkanaler till förmån för HD-kanaler. Nu har turen kommit till Viasat Nature, Viasat History och Viasat Explore att ta steget över till att endast sändas i HD (se tidigare berörda kanaler i listan under rubriken Viasat Film och Sport i HD nedan).

Kanalplatser

Kanalerna går över till HD sista april och i samband med detta försvinner SD-sändningarna för dessa kanaler. HD-versionerna av kanalerna finns på samma kanalplats som SD-kanalerna tidigare fanns:

Viasat Nature HD - 60
Viasat History HD - 61
Viasat Explore HD - 96

Om du saknar utrustning för HD

Om du saknar HD-box och har ett Viasat-abonnemang så kan du beställa en box på comhem.se/viasathd. Har du några frågor kring boxar eller förändringen så får du gärna kontakta oss på 90 222. Mer om vad som krävs för att se HD.

Du kan även se kanalerna via Com Hem Play både på dator och mobil, samt på din tv om du har Chromecast eller Apple TV.

Viasat Film och Sport i HD

Viasat stänger vissa av sina standardkanaler till förmån för HD-kanaler (se berörda kanaler i listan nedan). HD-kanalerna ingår i våra Viasat Film samt Sport-abonnemang och kräver utrustning som klarar HD-sändningar (mer om vad som krävs för att se HD).

Om du saknar utrustning för HD

Om du saknar HD-box och har ett Viasat-abonnemang så kan du beställa en box på comhem.se/viasathd. Har du några frågor kring boxar eller förändringen så får du gärna kontakta oss på 90 222.

Du kan även se kanalerna via Com Hem Play både på dator och mobil, samt på din tv om du har Chromecast eller Apple TV.

Här nedan ser du vilka kanaler som berörs samt på vilken kanalplats du hittar HD-kanalen*:

Viasat Film Premiere - HD på kanalplats 97
Viasat Film Action – HD på kanalplats 141
Viasat Film Hits – HD på kanalplats 140
Viasat Series – HD på kanalplats 86
Viasat Sport Premium – HD på kanalplats 145
Viasat Fotboll – HD på kanalplats 111
Viasat Hockey – HD på kanalplats 112
Viasat Motor - HD på kanalplats 131
Viasat Sport – HD på kanalplats 132
Viasat Golf – HD på kanalplats 110

*Vänligen notera att om du gjort en personlig kanallista kan du behöva uppdatera denna.

Mars

Frivisning av C More Standard

Samtliga kanaler i C More Standard frivisas från 26 mars till 2 april för dig med digital-tv från Com Hem. Du kan se kanalerna i både din digitalbox och på Com Hem Play.

Du som har TiVo får även tillgång C More Play-biblioteket i TiVo-boxen.

Du hittar kanalerna på följande kanalplatser:

SF Kanalen - 98
C More First -79
C More First HD - 84
C More Hits - 80
C More Hits HD - 118
C More Stars - 83
C More Stars HD - 81
C More Series - 82
C More Series HD - 119

National Geographic Channel (SD) ingår i Bas

National Geographic Channel (SD) ingår från och med 1 mars för kunder med Bas. Kanalen visas på kanalplats 53.

SJUAN (SD) och TV12 (SD) i Small

SJUAN (SD) och TV12 (SD) ingår från och med 1 mars för kunder med den äldre tv-paketeringen Small. Small säljs inte längre som tv-abonnemang men titta och jämför gärna våra nuvarande abonnemang för att hitta ett utbud som passar just dig.

Februari

Lansering av National Geographic+ (och snart även Fox+)

Play-tjänsten National Geographic+ lanseras 27 februari och ingår för dig med Guld, i TiVo-box och i Com Hem Play. National Geographic+ går även att köpa som tillval.

Play-tjänsten Fox+ planeras att lanseras i april månad och kommer då att ingå för dig med Guld, i TiVo-box och i Com Hem Play.

Expressen lanserar sportkanal inför OS

Under OS lanserar Expressen kanalen Sport Expressen TV. Kanalen visas fritt för dig som är digital-tv-kund hos Com Hem, på kanalplats 18.

Sport Extressen TV är en nyhetskanal med sportfokus. Expressen har 18 journalister på plats vid OS som bland annat intervjuar deltagare och besökare.

Kanalens sändningar upphör efter OS.

Lansering av Sjuan HD, TV12 HD och SF-kanalen

Kanalerna Sjuan HD, TV12 HD och SF-kanalen lanseras 1 februari och ingår för dig med Silver, Silver+ och Guld, både i box och i Com Hem Play.

Kanalerna kommer även att vara valbara för dig med Medium 8 Favoriter och som tillvalskanal.

Kanalerna visas på följande kanalplatser:

  • Sjuan HD, kanalplats 27
  • TV12 HD, kanalplats 32
  • SF-kanalen, kanalplats 98

Lansering av Sportkanalen HD

Sportkanalen HD lanseras 1 februari och ersätter TV4 Sport HD. Sportkanalen HD ingår för dig med Silver, Silver+ och Guld, både i box och i Com Hem Play.

Kanalen kommer även att vara valbar för dig med Medium 8 Favoriter och som tillvalskanal. Du som redan idag har TV4 Sport som tillval kommer automatiskt att bli överflyttad till Sportkanalen.

Sportkanalen HD visas på kanalplats 130 från och med lanseringen.

CNN inte tillgängligt i Com Hem Play 8-27 februari

Mellan 8 februari och morgonen 27 februari är CNN inte tillgänglig i Com Hem Play. Kanalen fungerar som vanligt i din digital-tv-box. Avbrottet beror på rättigheter kopplade till sändningar från OS.

Januari

Corren 24 avslutar sina sändningar

Kanalen Corren 24 Östergötland (Linköping) slutar sända från och med årsskiftet 2017/2018.

Travel Channel HD byter kanalplats

Från och med onsdag 24 januari byter Travel Channel HD kanalplats till plats 55.

Frivisning History HD

History (kanalplats 38) frivisas till och med 12 februari för dig som är digital-tv-kund hos Com Hem. Du kan se kanalen i både din digitalbox och på Com Hem Play.
Läs mer om kanalen och vad du kan se!

15-16 januari kan du inte boka matcher i pay-per-view (PPV)

För tillfället kan vi inte erbjuda enskilda matcher som pay-per-view. Du som har sportpaket och tillgång till aktuell kanal för matchen kan se den som vanligt. Avbrottet beror på ett underhåll i vår tv-tjänst. Från och med onsdag 17 januari kan du boka matcher som PPV som vanligt.

Intresserad av ett sportpaket istället? Ta dig en titt på vilka erbjudanden vi har på sidan för
C More och gör ditt val.

Se MTV, Nickelodeon och Nick Jr i HD

Du som har abonnemang Silver, Silver+ eller Guld kan nu se MTV i HD (kanalplats 65). För dig med Silver+ eller Guld ingår även de nya kanalerna Nickelodeon HD (kanalplats 160) och Nick JR HD (kanalplats 161). Kanalerna går så klart även att köpa enskilt för dig med annat abonnemang (ej valbara i 8 favoriter).

Pink Plus övergår till HD-sändningar

Tv-kanalen Pink Plus byter sändningsteknik till MPEG-4 från och med 10 januari. För att kunna se kanalen i HD behöver du en digital-box eller tv-modul som stödjer formatet. Läs mer om MPEG-4 och hur du gör för att se HD.

Frivisning av Disneykanaler

Disney Channel, Disney XD och Disney Junior frivisas från december fram till 7 januari för dig med digital-tv från Com Hem. Kanalen kan ses via både digitalbox och Com Hem Play.

Du hittar kanalerna på följande kanalplatser:
154 Disney Channel
155 Disney XD
156 Disney Junior
159 Disney Channel HD

Läs mer om frivisningen.

Historiska kanalförändringar

Kanalförändringar 2017
Kanalförändringar 2016
Kanalförändringar 2015

Har du en annan fråga?